Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, son dönemlerin önemli gündem maddelerinden biri olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Bazı Milletvekillerinin dokunulmazlık zırhını yanlış kullandıklarına dikkat çeken MHP İl Başkanı İlhan Kaya, dokunulmazlıkların sadece bir partiye özgü değil tamamen kaldırılmasından yana olduklarını dile getirdi.
Suçlu olan kim varsa, makamına ve kim olduğuna bakılmaksızın yargılanması gerektiğine de işaret eden Kaya, “Dokunulmazlık ülkemizin yıllardır gündeminde bulunan bir konu. Milletvekillerinin dokunulmazlığı tamamen kaldırılmalı. Bundan öncekilerinde dokunulmazlıkları kaldırılmalı. Sadece bir partiye özgü dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme getirilmemeli. Dokunulmazlık zırhı yanlış kullanılıyor bazı milletvekilleri tarafından. Artık makamların önünü açmak gerekiyor. Suçlu olan varsa kim olduğuna, makamının ne olduğuna bakmadan adli mercilerce yargılanması gerek. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu konuyla ilgili bir çalışma var. Bu çalışmanın sonucunda Milletin lehine bir karar çıkmasını bekliyoruz, istiyoruz” ifadelerinde bulundu.