NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de AK Parti başta olmak üzere MHP ve CHP’den aday gösterilmeyen bürokratlar yeniden memuriyet hayatlarına dönmek için girişimlere başladı.

Nevşehir tarihinin ve AK Parti tarihinin en kalabalık aday adayı listesinin oluştuğu 2015 Haziran seçimleri öncesinde Parti genel merkezinden aldıkları mavi boncuklarla bin bir umut aday adaylığı için diyar diyar gezen AK Parti Milletvekili aday adayları; Feride Bitirim, Hüseyin Varır, İrfan Barut, Mehmet Karaaslan, Ömer Yılmaz, Reyhan Memiş, Yavuz Yapar, Adem Uğur gibi isimlerin memuriyete geri dönmek için girişimlerini sürdürdükleri bildirildi. Bu isimler önümüzdeki günlerde siyasetten memuriyete dönüş yapacaklar.

Öte yandan AK Parti aday adaylarından Dr. Fatih Yakut’un özel bir hastanedeki görevine, Ali Gemici’nin İl Özel idaresindeki işçi statüsündeki görevine, Kazım Sunar, H. Yaşar Oğuz, Hüsnü Güneş, Aysun Sağdıç Güçlü, Sema Yurtbilir Yavuz, Mutlu Karayılan ve Ahmet Bilgili gibi isimlerin de yeniden mahkeme koridorlarına döneceği gözleniyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde ise Fazlı Koç’ta yeniden hukukçu kimliği ile mahkeme koridorlarına döneceği gözleniyor.