NEVŞEHİR(MHA) 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde ilçe ve il kongresini yapmayı planlayan Demokrat Parti’de ilk ilçe kongresi merkez ilçe de yapıldı.

3 Yıla yakın bir süredir merkez ilçe başkanlığı görevini sürdüren Ali İhsan Parlatan’ın aday olmadığı, yerine daha önce il yönetiminde görev alan Murat Kul’un tek liste ile girdiği merkez ilçe kongresi hafta sonunda gerçekleştirildi.

Parti binasında yapılan merkez ilçe kongresinde merkez ilçeye bağlı üyelerin büyük çoğunluğunun sağlanması ile 5 saatte tamamlanan ilçe kongresinde Murat Kul Partinin merkez ilçe başkanlığına seçildi.

Demokrat Partinin yeni merkez ilçe yönetiminde; Murat Kul (Merkez İlçe Başkanı), Raşit Ağmanalmaz, Asım Çelikdur, Mustafa Sarıkuzu, İsmet Bozlağan, Mehmet Ölmez, M. Kemal Kaya, Mustafa Kılıçarslan, Sedat İnan, Nusret Bilgin, Yasin Aydemir, Ahmet Soylu, Sabri Çavuşoğlu ile Adem Özcan yönetim kurulu üyeleri olarak görev aldı.

Merkez ilçe disiplin kurulunda ise Mustafa Korkmaz, M. Ali Perçin, Turan Neiş, Metin Pınarbaşı, İhsan Tuncer, Yaşar Satar, Levent Sözlü, Zühtü Sütemen ve Muzaffer Sofuoğlu isimleri yer aldı.