NEVŞEHİR(MHA) Demokrat parti teşkilatlarında kasım ayı sonu ve aralık ayı başında ilçe kongreleri yapılacak.

Demokrat parti il başkanı Dinçer Akgür, partinin Nevşehir il ve ilçe kongrelerinin bu ayın sonunda başlayarak Aralık ayının ilk günlerinde tamamlanacağını, il kongresinin ise Aralık ayının sonunda yapılarak kongre takviminin tamamlanacağını söyledi.

Yerel seçimler öncesinde parti genel merkezinin Türkiye genelindeki teşkilatları yeniden yapılandırma sürecine soktuğunu ve teşkilatların yeniden gözden geçirilerek, daha dinamik bir hale getirilmesinin amaçlandığını kaydeden Demokrat Parti il başkanı Dinçer Akgür, merkez ilçe kongresi ile başlayacak olan ilçe kongrelerinin aralık ayı sonunda yapılacak olan il kongresi ile tamamlanacağını belirtti.

Demokrat partide Avanos ilçesinde 30 Kasım 2013 Cumartesi günü Ürgüp ilçe kongresi yapılacak çoğunluk sağlanamaması durumunda ilçe kongresi 01 Aralık 2013 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Avanos ilçe kongresi 01 Aralık 2013 tarihinde, Merkez ilçe kongresi 29 Kasım 2013 Cuma günü, çoğunluk sağlanamaması durumunda 30 Kasım 2013 Cumartesi günü, Gülşehir ilçe kongresi ise 29 Kasım 2013 Cuma günü yapılacak.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresinin tarihi de belirlenecek. İl kongresinde Dinçer Akgür ve beraberindeki il yönetiminin yeniden aday olması bekleniyor.