NEVŞEHİR(MHA) Milli Görüş Lideri Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan İslam Dünyasındaki Son Gelişmeler ve D-8’ler konulu konferansa katılmak üzere ilimize geldi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa Fatih Erbakan’ın yanı sıra, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, Yönetim Kurulu Üyeleri, Erbakan Vakfı Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Aksaray illeri temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, BBP İl Başkanı Şerafettin Karataş, Saadet Partililer katıldı.

Bayanlarında ilgi gösterdiği konferans Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.

Erbakan Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Yaşar Uz, Erbakan Vakfının kuruluş amaçlarından bahsetti.

Merhum Başbakan, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın ilkelerinin yaşatılması ve toplum tarafından da bu ilkeler doğrultusunda bir yaşam sürülmesi amacıyla Vakfın kurulduğundan bahseden Erbakan Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Yaşar Uz, “O demişti ki, gün gelecek bu rektörler size selam duracak demişti. Bugün onun dedikleri bir kez daha haklı çıktı. O rektörler bugün başörtülülere selam duruyor. Ey Hocam söylediklerin bir bir gerçekleşemeye devam edecek. İlkelerin İslam Alemine huzur getirecek” diye konuştu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasete ilk başladığı günlerden itibaren dünyadaki sıkıntıların, zulmün ve sömürünün asıl nedeni olarak Dünya Siyonizmini gösterdiğini, o yıllarda kendisi ile dalga geçenlerin, kendisini uçuk kaçık bir insanmış gibi gösteremeye çalışanların geçen yıllar içerisinde bu gerçeğin farkına vardıklarını belirten Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, dünyanın başındaki en büyük mikrobun dünya siyonizmi olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Fatih Erbakan, “Cenabı Allah hepimize ecdadımızın, Erbakan hocamızın, Mücahitlerin yolundan gitmeyi nasip etsin. Onlara layık evlatlar, onlara layık dava erleri olmayı bizlere nasip etsin İnşallah. Ben henüz küçüktüm. Erbakan Hocamız Almanya’da bir kentten diğerine gidebilmek için teşkilatımızın tuttuğu bir helikopterle yolculuk ederken bir Alman gazeteciye bizim davamızı anlatıyordu. Bende yanındaydım. O Alman gazeteciye davamızı anlatırken Bizim davamız iyilik davası, iyilik ise kendi kendine olmaz dedi. İyilik bir başkasına yapılır. Namaz kılmak iyilik yapmak değildir. Zira namaz kılan kendisine iyilik yapar. Oruç tutarsa, hacca veya umreye giderse bunun iyiliğini kendisine yapacak. İyilik yapmak kendisinden başkasına, hangi milletten olursa olsun yapılan iyiliktir. Ve bizim davamızda o iyilik Cihat manasına gelmektedir diye konuştu. Bunları anlatırken şunu ifade etmek istedim. Onun adı ile kurduğumuz Erbakan Vakfının da amacı Milletimize ve tüm İslam alemine iyilik yapmak için kuruldu. Günümüzde yaşanan sıkıntıların, zulmün ve sömürünün önüne geçilebilmesi için bu sorunların temeline inmek gerek. Bu olayları sadece bölgesel olarak görürsek, bu olayların tüm dünyada olan bitenlerle bir bağlantısının olduğunu göremezsek iç yüzünü anlayamayız. Bütün dünyanın, İslam aleminin ve milletimizin içerisinde bulunduğu zulmün, sıkıntıların başlıca nedeni olan mikrop Dünya Siyonizmidir. Erbakan Hoca bu teşhisi 50 yıl önce yapmıştı. O zamanlar kendisi ile dalga geçmeye çalışanlar, kendisini uçuk kaçuk bir insan olarak görenler aradan geçen yıllar içerisinde dünya siyonizminin ne kadar büyük bir mikrop olduğunu anladılar. Peki neden dünyadaki zulmün ve sömürünün asıl nedeni olan siyonizmin neden bu denli büyük bir mikrop olduğunu anlamak için siyonizmin kimyasına ve DNA’sına bakmak gerekir. Bu mikrop diyor ki, Bizim ırkımız, bizim insanlarımız imtiyazlı insanlardır. Bizim dışımızdaki bütün insanlar bizlere Kölelik yapsınlar diyor. Peki bizim inancımız, İslam dini ne diyor. İslam dininde bütün yaratılanların Allah katında eşit olduğu belirtiliyor. Siyonizm güçlü olan her şeyi yapar ve haklıdır diyor. İslam dini ise hayır elinde parası ve gücü olan değil haklı olan hakimdir diyor” açıklamalarında bulundu.