Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin Sözde değil Özde İcraaatlar Yapılmalı...
AK Parti Göreme Belde Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Durmaz,3 Aralık Tüm dünya ülkeleri ve ülkemizde her yıl kutlanır. Bu günlerde elbetteli mesajlarla bile onları unutmadığımız ve her zaman hafızamızda var olan kardeşlerimzi bir mesajın dışında icraaatlarımızla hakikattede samimi şekilde unutmadığımız fiili şekile dönüştürmenin zamanı geldide geçiyor bile..

Kültür ve Turizm Bakanlığı da kısa süre önce, 'herkes için ulaşılabilirlik' politikası kapsamında engelli insanlarla birlikte yaşlılar, hamileler, çok uzun boylular ya da çok kısa boylulara göre turizm tesislerinde yeni düzenlemelere gidilmesini istedi. Genelgede, ilgili yasa gereğince 2012 yılı Temmuz ayına kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapılarda mevcut tüm yollar, yeşil alanlar ve benzeri sosyal tesislerin engellilerin ulaşımına uygun hale getirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Böylesine önemli ve hassas bir konu hakkında Kapadokyanın göz bebeği Göreme kasabamıza gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistlere kolay ulaşılabilirlik özgürce gezi imkanı ve yine rahat konaklama adına Yerel yönetimlerin üzerine önemli görevler düşmektedir.


Tatile çıkan engelliler, sadece turistik tesislerde işlerini kolaylaştıracak eksiklikleri değil, aynı zamanda turistik merkezlerin cadde ve sokaklarındaki eksiklikleri dile getiriyor. Genelde turizm merkezlerinde kendilerine uygun yürüyüş yolları, tuvalet, ışıklandırma, yönlendirme levhası gibi birçok eksiklikten yakınıyorlar. Allah Kısmet ederse biz Geldiğimizde şikayet eden değil çözüm üreten icraatlarıyla tüm Kapadokya geneline örnek bir zihniyetle Engelli vatandaşlarımıza bu konuda özgürce tatil imkanı sağlayacak çalışmaları yapacağız dedi.

AK Parti Göreme Belde Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Durmaz, Sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Hükümetimiz,geldiği günden bugüne Engelli kardeşlerimizin en büyük dostu olduğunu gösteren çalışmalarına bizde inşallah katkılar sağlayacağız. Bu vesile ile Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerin, Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor ve yaşamlarının aileleri ile birlikte huzur içinde geçmesini temenni ediyorum."dedi.