CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, Bilimsel Eczacılığın 176. Yıldönümü ve Eczacılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türk Eczacılar Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan Tekiner, “Öyle anlaşılıyor ki, ülkemizde her iki eczacıdan biri borçlu” dedi.

 

Tekiner’in mesajı şöyle:

 

“Malum zihniyetin Türkiye’de sağlık alanını her anlamda kazanç kapısına çevirmeyi hedefleyen politikaları, hizmete muhtaç olan halkımızla birlikte sektörün her bir kademesinde çalışan; doktorundan, hemşiresine, veterinerinden, eczacısına kadar geniş bir yelpazeyi de olumsuz etkilemektedir. İş güvencesi ortadan kalktıkça, gelecek kaygısı artmak, bu durum hastaların tedavi ve ilaca ulaşmasını zorlaştırmaktadır. 

 

Her şeyi para olarak gören malum zihniyet, sağlıkta güvenceyi “reform” diyerek ortadan kaldırmaktadır.

 

Rantiye düzeninden Eczacılarımızın da paylarına düşeni alarak devlet ve hasta arasında sıkıştırıldıkları ortadadır. Sosyal devletin bir gereği olarak hastadan almaması gereken ödemeleri eczanelerin sırtına bir yük olarak bindirmekte sakınca görmeyen malum zihniyet hasta ile eczacıyı karşı karşıya getirmektedir.

 

Hastalardan çeşitli nedenlerle alınan katılım payı ödemeleri Eczacıları tahsilat memuru haline getirmekte, Rantiye düzeninin kurnaz yöneticileri Hazinenin kasasına girecek paranın günahın Eczacıya yüklemektedir.

 

İlaç sanayii ile devlet arasındaki iskonto savaşının kaybedeni de eczacılarımızdır. Malum zihniyetin ilaç sanayiinden kopardığı iskontonun tahsilatı da eczanelerin üzerindedir.

 

Bu tablo ürkütücüdür. CHP iktidarında, Eczacılarımızın daha fazla hak kaybına uğramaktan kurtaracak yasal düzenlemeler hızla yapılacak, meslek hakkı ücreti verilecektir. Tedarikçi ve tahsilatçı konumuna düşürülen Eczacıların itibarları yeniden iade edilecek, çalışanlarımızı mağdur etmeyecek bir emeklilik hakkı verilecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zorluklar içinde görevlerini yapmaya çalışan Eczacılarımızın bu anlamlı günlerini kutlarım.