NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım başkanlığındaki heyet Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Duran Soyuğur’un yanı sıra il başkanı Ali Doğan Simit ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların Şube başkanlarının ve yöneticilerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, eğitimde de bir an önce adil düzen felsefesinin yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Merhum Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile eğitim üzerine 5 yıl süreyle çalışma fırsatı elde ettiğine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, “Allah Rahmet Eylesin Merhum Erbakan Hocamızla 5 yıl çalışma fırsatım oldu. Eğitim konusunda haftanın üç günü bir araya gelerek çalışmalarda bulunduk. Eğitim Hocamızla yaptığımız çalışmalarla adil düzene göre eğitim dört bölüme ayrılır. Birinci ilmi eğitim, İkincisi idare eğitim, Üçüncüsü Mesleki eğitim, dördüncüsü ise ahlaki eğitim. Bu bakımdan baktığımızda ülkemizde eğitim kapitalist insan tipi yetiştiriyor. Ne yapılması lazım eğitim de bir an önce adil düzene geçilmesi lazım. Bu modelin yerleştirilmesi için görev sendikalarımıza ve idarecilerimize, yöneticilerimize düşüyor” dedi.

Ülkemizde sigaraya başlama ve uyuşturucu yaşının 10 yaş seviyesine inmesinin de dikkate alındığında ülkemiz gerçeklerine uygun yeni bir eğitim sisteminin uygulamaya geçirilmesinin şart olduğunu dile getiren Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Ülkemiz demokratikleşme, kişi hak ve özgürlükleri, dini yaşam biçimi konusunda noksanlıkların giderilmesi aşamasında hızlı bir gelişme süreci yaşanıyor. Bu konuda milli görüş kaynağının önemli hizmetleri oldu. Bu hizmetlerin önemli olduğunu hissediyoruz. Kaynağını İslam ve Kuranı Kerimden almayan sistemin başarılı olması mümkün değil. Özellikle insan merkezli çalışan siyasi partilerin milli eğitim konusundaki görüşlerinin daha değerli olduğunu düşünüyoruz. Bugün hala eğitimimizde Darvin nazariyesinin izlerinin bulunduğunu görüyoruz. Aslına uygun bir milli eğitim sisteminin uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Ülkemizde sigara içme yaşının ve uyuşturucu kullanma yaşının yine aynı yaşlara indiği bur durumda eğitimin daha büyük önem taşır hale geldiğini söylemekte gerekli” ifadelerinde bulundu.

Memur-Sen Şube Başkanları ile yapılan istişarelerin ardından sone eren ziyarette ayrıca Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım’a çiçek ve çanak plaket takdiminde de bulundu.