Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Adaylığı İçin görevinden İstifa Etti. Nevşehir ve turizmin sevilen gülen yüzü Ekici, kısa açıklamasında,"Her Türk vatandaşı gibi kendisininde demokratik hakkını kullanmak için istifa ettiğini. " söyledi.

Ekici; "27.Dönem Ak Parti Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığı için görev yaptığım Nevşehir Il Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki görevimden istifa ettim. Destek ve dualarınızı bekliyorum. Saygılarımla." dedi.

Cengiz Ekici Kimdir?

            1974 yılında  Nevşehir İli Hacıbektaş ilçesinde dünyaya geldi. İlk okulu Avuç Köyü İlkokulu, Orta ve Lise Öğrenimini Nevşehir Lisesinde tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde Mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2001 yılında Turizm Baklanlığında Redaktör olarak göreve başlayan Cengiz EKİCİ  2012 yılında Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı atandı. 2014 yılında  da Nevşehir il kültür Müdür yardımcılığına atanarak, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür vekili olarak görev yapmakta iken  Ak parti Nevşehir Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.  Ekici evli ve 2 çocuk babasıdır.