Muşkara Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, 30 Ağustos ve Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
İlk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Ekici, 30 Ağustos, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla aşan milletin gücünün ortaya konulduğu bir zaferdir” dedi.
Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri ve hayallerini vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümünü kutladıklarını ifade eden Ekici, “Tarihi şan ve şerefle dolu dolan olan aziz milletimiz, 95 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir” dedi.
İslam aleminin Kurban Bayramı’nı da kutlayan Ekici, “Hem dini, hem de milli bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemlerdir. Bu itibarla millet hayatında önemli ve vazgeçilmez yerleri bulunmaktadır. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır. Türk milleti sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak yüksek erdem ve iradeyi tıpkı bayram coşkusunda olduğu gibi sonsuza kadar gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah´tan diliyorum” ifadelerini kullandı.