16 büyükşehir ve ilçeleri, ayrıca 15 il belediyesi olmak üzere toplam 31 ilde başkanların çalışma performansı değerlendirildi.

 

16 BÜYÜKŞEHİR BAŞARI SIRALAMASI

16 büyükşehir sıralamasının tepesinde Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki var. Özhaseki'nin hemen ardından ise Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz geliyor. İzmir, İstanbul ve Ankara gibi metropolleri geride bırakarak 3. sıraya Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey oturdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 6. sırada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 9. sırada, İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ise 10. sırada. İlk 10'da Aziz Kocaoğlu dışında bir CHP'li daha var.

 

Eskişehir Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen 7. sırada. Sıralamada ilk 10'a giren tek BDP'li belediye Başkanı ise Osman Baydemir.. Baydemir 8. sırada yer alıyor.

 

İşte 16 büyükşehirde en başarılı belediye başkanları sıralaması

 

 

 

EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI

Türkiye geneli en başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında ise Mustafa Sarıgül 68.9 oranla 1. sırada. Şişli'yi Esenler Belediyesi takip ediyor. M.Tevfik Göksü 61.7'yle 2. sırada. 3 sırada ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara 61.5 oranla Göksu'yu takip ediyor.

 

Yerel yönetimler performans araştırması

 

AVRUPA'DA DA ASYA'DA DA 'MUSTAFA'LAR LİDER

İstanbul Avrupa yakası ve Anadolu yakası değerlendirmesinin tepesinde iki Mustafa var. Mustafa Sarıgül Avrupa yakası, Mustafa Kara ise Asya kıtasının lideri durumunda.