NEVŞEHİR(MHA) Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, 2013 Yılı yatırım programına alınamayan ve yıkılıp başka bir alana 15 bin kişilik yeni bir stadyumun yapılacağı gazi stadı konusundaki belirsizliğin kendilerini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Hali hazırda Nevşehir’in bir Profesyonel takımı bulunmasa da yeni bir stat projesinin geçtiğimiz yıllarda çok ciddi bir şekilde ele alındığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, stadın zemin bakım ve onarım çalışmaları için ise henüz ödenek alamadıklarını ifade etti.

Bakanlığın eski statların bakım ve onarımına ödenek aktarma konusunda oldukça hassas davrandığını ve bu nedenle gazi stadının bakım ve onarım çalışmaları için ihtiyaç olan 350 bin TL lik ödeneği alamadıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, yeni stat projesinin birkaç yıl içerisinde gerçekleşmesini de umduklarını dile getirdi.

Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri ile konuyu ele aldıklarını da kaydeden Ünlüer, “Yeni stat projemizi çok ciddi bir şekilde ele aldık. Hatta Rize’nin 15 bin kişilik stat projesini alıp getirdik. Nevşehir’e bir stadyum yapılması için şu an erken görülebilir ama ileri de Nevşehir’imizin Profesyonel liglerde mücadele edecek bir takımının bulunması durumunda bu proje oldukça faydalı olacaktır. İl Müdürlüğü olarak tesislerimiz konusunda en büyük çıkmazımız gazi stadı. Zira, bakım onarım yapamadık, bakanlık eski statların bakım onarımına ödenek aktarmakta çok hassas davranıyor. 350 bin TL lik ödenek alabilmemiz halinde gazi stadının özellikle zemininin bakım ve onarımını yapmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.