Bazı temas ve incelemelerde bulunmak için  Nevşehir’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun , Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Nevşehir’de ilk olarak Acıgöl ilçesi yakınlarında bulunan Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesinde  Bor ürünleri üzerine ve optik endüstrisinde imalat, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürüten Boroptik Mühendislik, Ar-ge İmalat ve Ticaret A.Ş. ’ye ait fabrikada incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, burada fabrika yöneticilerinden gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin olarak bilgiler aldı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir  İl Başkanı  Mehmet Ali Tanrıver’in de katıldığı ziyarette, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ,  daha sonra fabrikayı gezdi.

Daha sonra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret ederek, ilin sorunlarına ilişkin brifing alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, daha sonra Nevşehir Belediyesi’ne geldi.

Burada AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve diğer belediye yöneticileri tarafından karşılanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’a daha sonra Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2004 yılından beri halkın teveccühü ile hizmetler ortaya koyduklarını dile getirerek, AK Parti ile her zaman başları dik ve alınları açık bir şekilde siyaset yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Ünver,  sadece Nevşehir Belediyesi olarak 80 milyon TL’si alt yapı hizmetleri olmak üzere 250 Milyon TL’lik bir yatırım içerisinde olduklarını ve önümüzdeki 3 yıllık dönemde de ortaya koyacakları yatırımlarla birlikte toplamda 1.5 Milyar TL’lik bir harcama öngörülen hizmetleri vatandaşların hizmetine sunma gayreti içerisinde olacaklarını aktardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yer tesliminden başlamak üzere 40 günlük süre içerisinde Nevşehir Devlet Hastanesi  Kavşağı’ndaki  Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı’nı yarından itibaren hizmete kazandıracakları müjdesini de verdi. Ünver, Kuzey Batı Çevre Yolu’nun da tamamlanmasıyla Nevşehir’in ulaşım anlamında bir temel sorununun da artık kalmayacağını dile getirdi.

Ünver, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi ile Nevşehir’in 16 mahallesini içerisine alan bir dönüşüm ortaya koymuş olacaklarını da belirterek, bunun şehrin konut bazında yüzde 68 lik bir bölümüne ulaşacağını kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’ da, yapılan hizmetlerle Nevşehir’in kısa sürede bir değişim içerisinde bulunduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Alaboyun, 1 Kasım seçimlerinin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, herkesi sandıkta oy kullanmaya davet etti. Alaboyun:  “ Bir seçim hükümetinde görev aldık. Bir süredir siyaset kurumunun eksikliğini hissediyoruz. Malumunuz seçim hükümeti olduğu için meclis kapalı ve kanunlar çıkmıyor. İnşaallah 1 Kasım seçimleri ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olur ve halkımıza siyaset kurumu olarak daha da yoğun hizmetlerde bulunuruz. Bize gösterdiğiniz misafirlikten dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. ”dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra ziyaretin anısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’a Avanos il  sanatları ürünü Hitit Anforası takdim etti.