Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi ile önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı'nın turizm potansiyelinin birleştirilmesi, gelen turist sayısının ve bölgede kalış süresinin arttırılması ve bu konularda iş birliği yapılması değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çalışmalar kapsamında ilki Kayseri'de düzenlenen değerlendirme toplantısının ikincisi, Ortahisar’da Ramada Cappadocia Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Avanos ve Ürgüp Kaymakamları, Avanos Eski Belediye Başkanı, Ürgüp, Ortahisar, Uçhisar, Yeşilhisar Belediye Başkanları, Ahiler ve Orta Anadolu Kalkınma Ajans Başkanları ile üst düzey turizm yatırımcıları ve turizmle ilgili temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, kültür turizmi ile kayak turizminin birleşmesinin bölge açısından önemine vurgu yaptı ve projelerin hayata geçmesi yönünde çalışmaların başladığını ifade etti.