Ülkücüler, Tekir Yaylası´nda bir araya gelerek Erciyes Zafer Kurultayı´nın heyecanını yeniden yaşadı.4 yıl önce iptal edilen Erciyes Zafer Kurultayı bu sene yeniden düzenlendi.

 

 

4 yıl önce iptal edilen Erciyes Zafer Kurultayı bu sene yeniden düzenlendi. Tekir Yaylası´nda düzenlenen kurultaya Ozan Arif ve türkücü İsmail Türüt´ün yanı sıra yaklaşık bin civarında ülkücü katıldı. Ramazan ayı olması münasebetiyle de kurultaya gelen vatandaşlar, iftarlarını Tekir Yaylası´nda açtı. 4 yıl aradan sonra bir araya gelen ülkücüler, ´Başbuğ´un emanetine sahip çıkın´ sloganıyla kurultayı yaşatacaklarını dile getirdi.

 

Kurultayda Ozan Arif, konuşmalarında protest bir duruş olduğunu ifade ederek, "Benim vatanımın yiğit dağlarının başında gelen Erciyes eteklerinde Türk dünyasının Başbuğu ile Rahmetli Alparslan Türkeş´in vatanı burası. Burada bir patinin amblemi var. Burada 3 hilalli bayraklar var ama onu bir parti amblemi gibi görmek yapılacak en büyük hatalardan biridir. Buradaki amblem parti amblemi değildir. Her ne kadar bir siyasi partinin amblemi gibi görünse de, o bu milletin mehterinde yer almış, tarihinde yer almış şanlı bir amblemdir. Bu gün burada olmamızın sebebi bir protest duruştur. Bir karşı koyuştur. Bu gün burada olmamızın sebebi, buranın şahit olduğu dünki manzaraların yine eski muhteşem manzaraların yine gelecekte olacağını müjdeleyen ilk adımdır" diye konuştu.

 

Türkücü İsmail Türüt ise, "Erciyes Dağı´nda yapılan bu kurultayın kıymetini bilmeyenler var. Onları lanetliyorum. 4 yıl ara verdiğimiz kurultayı yeniden başlattık ve bundan sonraki yıllarda da devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından kurultaya gelen vatandaşlara pilav dağıtıldı.