Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da Belediye Başkanları Toplantısı’na katıldı. Erdoğan, 884 belediye başkanına hitap etti.

Erdoğan “Millete Hizmet Etmek Sadece Yol Yapmak Değil” 

Erdoğan, AK Partili 884 belediye başkanını uyararak;" Millete hizmet etmek sadece yol yapmak değildir.Önce gönüllerine giden yolları yapacaksınız. Mütevazi olacaksınız, Ulaşılabilir olacaksınız..." dedi.

"Dava Kalıcı, İsimler Fanidir; Sadakatimizi Davamıza Göstereceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen " Belediye başkanlarına ulaşamıyoruz" eleştirilerini ilk ağızdan iletti, bunun AK Parti'nin ilkeleri ile bağdaşmadığını söyledi. Asıl patronun vatandaş olduğunu, halkla daha çok temasta bulunmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ağırladığı belediye başkanlarını uyararak, "Vatandaş bana ulaşıyor, size ulaşamıyorlar" dedi.
Erdoğan’ın, “Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük” sözleri ise dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO'da AK Partili 884 belediye başkanı ile bir araya geldi. Habertürk TV'den Çimen Çetin'in edindiği bilgilere göre; Toplantının basına kapalı bölümünde Cumhurbaşkanı, belediye başkanlarına yönelik uyarılarını sürdürdü.

Belediyelerin AK Parti'nin vatandaşa bakan yüzü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir uyarısı da imar değişikliği işlemleri ile ilgili oldu. Bunun bir rant alanı olarak görüldüğünü ancak doğrusunun o bölgede yaşayanların görüşlerinin alınarak yapılması olduğunu vurgulayan Erdoğan, 2019 mart ayının kasım ayında yapılacak seçimlerin de bir provası olduğuna dikkat çekti.
Millete Hizmet
Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:
– Belediyecilikte rakiplerimizle değil, kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı yükseltiyoruz. Buna uygun projeler geliştirmemiz, ekipleri oluşturmamız gerekiyor.
– Mektep belediyeler. Belediyecilikten Türkiye’nin yönetimine giden yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübe ile gördük. Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük.
“BENİM GÖZÜMDE HEPSİ KAHRAMANDIR”
Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamız için önemi gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti’de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahramandır. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir.
2019 UYARISI
2019 seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz. Dava kalıcı, isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacağız, sadakatimizi davamıza göstereceğiz. 2019 Mart’ı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak belediye başkanlarımız, mevcut belediye başkanlarımız hedefi 2019 Mart’ına değil, 2019 Kasım’a koymalıdır. Belediyelerimiz hakkında ne ufak bir spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Bütün dedikoduları silbaştan yapmacak gibi bugünkü toplantıyla miladi adımın atılması gerektiğini ifade ediyorum. Bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize çok büyük görevler düşüyor.