AK Partili Mehmet Metiner, 24 TV ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. Metiner'in gündeminde haklarında soruşturma komisyonu kurulan 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi ve 17 -25 Aralık süreci vardı.


“HEDEF ERDOĞAN”

Gezi sürecinin bir başka versiyonu ile karşı karşıya olduklarını savunan Metiner, hedefteki kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti. Metiner, “Hakan Fidan üzerinden nasıl ki Recep Tayip Erdoğan'a ulaşmak istedilerse Yüce Divan üzerinden de ulaşmak istedikleri kişi Recep Tayip Erdoğan'dır. Partimize siyasi bir operasyon çekiliyor. Siyasi bir kapandır bu. Paralel yapı o kadar ahlaksızca maskeli oynuyor ki bazen içimizden de görünerek yapabiliyor.” dedi. 17 – 25 Aralık sürecinin bir darbe girişimi olduğunu belirten Metiner, “Yolsuzluk iddialarının hiç biri doğru değildir.” İfadelerini kullandı.


“LİDERE UZANAN HER ELİ KIRARIZ”

Metiner, “Biatsa biat, itaatsa itaat. Ölümüne arkandayız dedik. Gezi çapulcularına da paralel çetelere karşı da yüreğimizi kuşanarak meydanlardayız. Bundan sonra davamızın büyük liderine uzanacak her eli kırarız. Davamızın liderine çekilmek istenen siyasi operasyona asla izin vermeyeceğiz. Oyumun rengini ilk belli edenlerdenim. Komisyondaki üyelerede bir ağabeyleri olarak çağrıda bulunuyorum; Sakın bu tuzağa gelmesinler. Genel Kurul'a gelirse de açıkca oyumun rengi bellidir. Zinhar diyorum. ” şeklinde konuştu.