1071 rakımlı tepe yeni döneme hazırlanıyor… Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin dolması ile birlikte danışmanları da Çankaya Köşküne veda edecek. Edinilen bilgilere göre,  Genel Sekreter Mustafa İsen, Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter ile birlikte danışmanlar Zeynep Damla Güler, Ahmet Ertürk ve Durmuş Yılmaz da Köşk'ten ayrılacak isimler arasında. Bu arada, Gül'ün özel kalem müdürü Koray Ertaş da Türkiye'nin Romanya Büyükelçiliğine atandı.

GÜÇLÜ EKİP KURACAK
10 Ağustos'taki seçimden zaferle çıkan Recep Tayyip Erdoğan ise yemin edip Cumhurbaşkanlığı görevini Gül'den teslim aldıktan sonra güçlü bir ekip kuracak.

Bu kapsamda, öncelikle Başbakanlıktaki yakın çalışma ekibini Çankaya'ya taşıyacak. Erdoğan'ın özel kalem müdürleri Hasan Doğan, Fatih Can, danışmanlar Mücahit Aslan, Mustafa Varank, Lütfullah Göktaş, Aydın Ünal, Ertan Aydın, Yiğit Bulut, Şenol Kazancı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın bu isimler arasında sayılıyor.

12 Cumhurbaşkanı, yeni dönemde bu listeye yeni isimler de katarak danışman kadrosunu güçlendirecek. 

Erdoğan'la birlikte Çankaya Köşkü'ne gidecekler arasında, Başbakanlığın 'çeşnicibaşı' Hüseyin Yağan ve mitinglere coşku katan anonsçusu Orhan Karakurt da sayılıyor. 

PARTİ YÖNETİMİ DE DEĞİŞECEK 
Öte yandan, Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında AK Parti'nin başına gelecek ismin isterse MYK'yı değiştirebileceğine yönelik sözleri de kulisleri hareketlendirdi. Adı, Genel Başkanlık ve Başbakanlık için geçen Ahmet Davutoğlu'nun partinin başına geçmesi durumunda yönetimde değişikliğe giderek, AK Parti'yi 2015'te yapılacak olan genel seçimlere yeni bir ekiple taşıyacağı belirtiliyor. Mevcut parti yönetiminden bazı isimlerin ise yeni kurulacak kabinede görev alacakları ifade ediliyor. (Türkiye)

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak kadroyu belirlemek için kampa girdi. Hafta içi partinin MYK toplantısında yeni kadrolar için görüşler alınacak ve Erdoğan'ın yemin ettikten sonra ilk icraatı yeni kabineyi onaylamak olacak.

Türkiye'nin halk tarafından doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye'yi geleceği taşıyacak kadroları belirlemek için kampa çekildi. Ankara'da parti içi istişareleri tamamlayan Erdoğan, yeni maratonuna çıktığı kısa tatilde hazırlanıyor. Hafta içi Yeni Türkiye'yi geleceğe taşıyacak kadroları Partisinin MYK toplantısında değerlendirecek olan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak yemin ettikten sonra ilk iş olarak yeni kabineyi onaylayacak.

DÜĞÜM 21 AĞUSTOS'TA ÇÖZÜLÜYOR

Yol arkadaşları ile tek tek görüşen Erdoğan AK Parti teşkilatı ve milletvekilleriyle yaptığı istişareleri değerlendiriyor. İl ve belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları ile milletvekillerinin kapalı zarflar içinde sundukları tercihlerini değerlendirmeye alan Erdoğan, 21 Ağustos Perşembe günü Partisi'nin MYK'sını toplayacak. Parti teşkilatı ve milletvekilleri Erdoğan'ın iradesini 'Ortak irade' olarak kabul ettiklerini açıkladıkları için genel başkan ve başbakanın belirleneceği bu toplantıda belirleyici olan Erdoğan olacak.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE TEK GÜNDEMLE TOPLANACAK

Erdoğan'ın bir gün sonra TBMM'de yemin ederek göreve başlayacağı 28 Ağustos'tan bir gün önce ise AK Parti, genel başkan ve başbakanı seçmek için Olağanüstü Kongresi'ni yapacak. Erdoğan'ın genel başkan olarak son kez katılacağı kongrenin tek gündem maddesi genel başkan seçimi olacak. Parti teşkilatı ve milletvekillerinin ezici bir çoğunlukla genel başkan olarak görmek istedikleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tek başına aday olarak gireceği seçimlerde dolayısıyla Başbakan da belirlenmiş olacak. Çünkü daha önceki MYK ve MKYK toplantılarında genel başkan ve başbakanın aynı kişinin olması kararı alınmıştı.

28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi dolacak. Aynı gün yemin edecek olan Erdoğan'ın ardından Köşk'te devir teslim törenine katılması planlanıyor.