Ülkemiz her seçimde olduğu gibi nazik bir süreçten geçmektedir. 11 yıllık Ak Parti İktidarları döneminde nerdeyse her seçim benzer veya farklı bir çok hadiselerlerle, milletimizin bir zihin bulanıklığına sürüklenmesi, ülkenin karıştırılarak, seçim sonuçlarını etkilemeye dönük yapılan operasyonlarla karşı karşıya kaldığımız alışıldık bir durum haline gelmiştir.

Temel hedef Ak Parti hükümetinin yıpratılması, ülkemizin olumlu gidaşatının sendeletilmeye çalışıldığı her birimiz tarafından müşahade edilmektedir. Tabiki her zaman şu ortaya çıkmıştırkı halkın sağduyusu, engin terazisi  her zaman belirleyici olmuştur.

Burda aslolan şudurki,ülkemizin ve milletimizin bekası,birlik ve beraberliğidir. Her seçim yükselen tansiyon,zaman içerisinde,özellikle seçimden sonra tekrar her anlamda hızlı bir normalleşme moduna gireceği,yeniden bırlik ve beraberliğin sağlanacağı,kırgınlıkların küskünlüklerin biteceği,bitmesi her birimizin temel arzusu ve beklentisidir.

Halkıımızın Sayın Başbakanımıza olan sevgisi ve gönül bağı son derece sağlam ve yüksektir.Bunun kopartılması da bir o kadar güçtür. Seçimden sonra , bir çok cevabını bekleyen sorunun veya varsa yanlışlar veya yapanlar burada gereğinin yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.Bu sıkışık zamanda yapılan saldırıları,ortaya konan iddiaların hakikate döndürülmesi bu seçim arefesinde  bertaraf edilmesi zaten mümkün değildir.Diğer taraftan bizi birbirimizden ayırmaya,bu ülkenin huzurunu bozmaya da kimsenin hakkı yoktur.

Hiç şüphesiz,seçim sürecinin,milletimiz nezdinde hararetli tartışmalardan,kırıcı ve zedeliyici yaklaşımlardan uzak sakin ve saygılı bir şekilde karşılanması sürdürülmesi kardeşlik hukukumuz açısından son derece önemlidir.

Eleştirilere maruz kadro mensuplarımızın da, eksikliklerini  ve samimiyetlerini  bir kez daha gözden geçirmeleri, biraz ayaklarını yere basmaları, her yükü Sayın Başbakanımıza bırakmamaları tartışılmaz bir gerçektir. Şahsi tutumlardan dolayı halkımızdan gelen seslere kulak tıkamak,yakalanan  teveccühün,gönül bağının,kredinin tüketilmesi , ahde vefa nın bır kenara bırakılması partimize,davamıza, dolayısıyla memleketimize,ülke bekasına verilecek en büyük kötülüktür.

            Yaklaşık 4 yılı Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı olmak üzere 8 yılını Ak Partiye ve memleketime hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak naçizane düşüncelerimdir.

Bu vesile ile, 30 Mart Yerel Seçimlerinin Memleketimize,Ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah tan dilerim.Kamuoyuna Saygılarımla duyurulur.

 

                    Ersan Erkut

AK Parti Bir Dönem Önceki Nevşehir  İl Başkanı