Nevşehir CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Fahri Ertik ; "Nevşehir çiftçisi mutsuz boğaz tokluğuna çalıştığından şikayetçi. AKP yanlış politikaları ile çiftçiyi batırdı" dedi.


Ertik;  Çiftçi zararına ektiği için yavaş yavaş ekimi bıraktı. Çiftçi üretmekten vazgeçip göçmeye başladı. Kendisi göçmese, çocuğu göçüyor. AKP, 13 yıldır göç sorununu dert etmedi” dedi.

CHP 1. Sıra Nevşehir Milletvekili Adayı Fahri Ertik yaptığı açıklamasında 13 yıllık AKP iktidarını eleştirerek;  Bizim tarım reformu planımızda Nevşehir Çiftçisinin sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar hazineden ödemek var. Başka geliri olmayan, asgari ücretin altında geliri olan çiftçilere, hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Bu şekilde çiftçiyi topraktan kopartmayacağız. AKP döneminde, ülkemizde  iki Trakya büyüklüğünde çiftçi ekmekten vazgeçti.

Çiftçi Batarsa Türkiye Batar.

Yeterli Ve Etkili Desteğin Olmaması, Altyapının Eksik Olması Girdi Fiyatlarının Pahalı Olması Ürün Fiyatlarının Çiftçinin Elinde Ucuz, Markette Çok Pahalı Olması Çiftçiyi Batırdı. Ülkeyi tarım ürünleri ithalatçısı yaptı. Buğday’dan arpaya, fasulyeden pirince her ürünü ithal ediyoruz. Çiftçi desteklenmiyor aslında vergilendiriliyor. AKP, çiftçiye geçen yıl 9.5 milyar lira destek verdi. Buna karşın çiftçiden dünyanın en pahalı mazotunu kullandırarak  9 milyar 120 milyon lira vergi topladı. Üretici batarsa ülke de batar. Çiftçi ekimi bırakıp kente göçüyor. Kendisi göçmezse çocuğu göçüyor. 

Buna karşın AKP ne yaptı?

Nar Taskobirlik te üretim durdu , Bağcılık yerlerde sürünüyor meşhur sofralık şaraplık Nevşehir Üzümü'nün hali içler acısı , Patates diyorsun ona keza ... Nevşehir'de hangi köylünün hangi çiftçinin yanına gitseniz sıkıntıları diz boyu...

Patatesimiz ve Pancarımız dünyanın en kaliteli pancarı ve  patatesi. AKP politikası ile pancarda patates üretimi bitecek.

Ertik :
 " Tek Çare CHP..."

CHP olarak Şimdi çiftçilerimiz için, yapacağımız tarım reformu ile onları kurtarabilmek için, oylarını istiyoruz. Çiftçilerimize tarımda reformu vaat ediyoruz. Türkiye’de reformun bütçesini yaptık. Örneğin hesaplarımıza  göre 85 milyar lira harcayıp sulanabilen tüm toprakları sulayacağız. Çiftçiyi AKP gibi vergilendirmeyeceğiz, destekleyeceğiz. Eksik alt yapıyı tamamlayacağız. Yemden ve gübreden KDV’yi kaldırıp, mazotu  1.80 liraya satıp girdi fiyatlarını düşüreceğiz. Tarımsal Piyasaları Düzenleme Ve Destekleme kurulu oluşturup, desteklenecek ürünleri taban fiyatlarını, destek miktarlarını bir yıl önce açıklayarak çiftçiyi tüccara ezdirmeyeceğiz.
Her köye bir ziraat mühendisi, her köye bir veteriner hedefliyoruz. Mera yönetim birliklerini etkinleştirecek, mera alanlarını ıslah edecek, meraların amaç dışı kullanımına kesinlikle izin vermeyeceğiz. AKP tarım yasası çıkardı 21. maddesine göre GSMH’nın %1 ini çiftçiye vereceklerdi. Ancak yarısını verdiler. Biz yasanın gereğini yapıp tamamını vereceğiz. Çiftçinin geleceği ve kurtuluşu CHP’dedir.