Seçim çalışmalarını bölgesi Nevşehir’de sürdüren Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi 1.sıra adayı Osman Fahri Ertik, ”partimizin ekonomik programı bizim rehberimiz olacaktır.” dedi.

Bir süreden beri bölgesinde yoğun bir çalışma yapan Ertik, seçildiği takdirde başta Nevşehir olmak üzere bölgenin bilinen sorunlarının çözümü konusunda ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade ederek, bu konuda tüm sivil toplum örgütleri ile işbirliğine gidileceğini vurguladı.

MEVCUT POTANSİYEL DEĞERLENDİRİLECEK

Bu süreçte ilin sorunları konusunda diğer siyasi partileri ile de zaman zaman fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Ertik, amaçlarının Nevşehir ilinin kronikleşmiş sorunlarının kısa sürede çözülmesi olduğuna dikkat çekti. Kısır çekişmelerden uzak bir politika izleyeceklerini bu nedenle de yatırım ve halka hizmet konusuna odaklanacaklarını ifade eden Ertik, ‘Kapodakya bölgesini kabul gören dünya turizmin öncelikli merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu ifade etti. Ertik, yapılacak planlı yatırımlarla bölge halkının işsizlik sorununa da çare olacaklarını belirterek, mevcut turizm kapasitesinin daha da arttırılması gerektiğine işaret etti.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde 26 bin oy alarak Nevşehir’de 3.parti olarak çıkan Cumhuriyet Halk Partisi, gerek parti teşkilatında ve gerekse tabanda kabul gören Osman Fahri Ertik, özellikle partinin ekonomik programının gerçekleşmesi konusunda bölge milletvekili olarak payına düşen çalışmaları oluşturacağı bir ekiple gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu nedenle de hizmet programını ”kısa,orta ve uzun vadeli olarak” üç ayrı etap halinde gerçekleştirmeyi planyayan Ertik, ”Partimizin ekonomik programı rehberimiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

SOSYAL DEVLETİ OLMANIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda da kararlı olduklarını ve bunların da partilerinin seçim programında olduğunu hatırlatan Ertik şunları söyledi ; ”Tarımda çalışan 30 yaşına kadar olan işçilerin pirimleri devlet tarafından ödenecek. Tarımda çalışan aileler kesinlikle mağdur edilmeyecek ve refaha kavuşturulacak. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Geliri olmayan ailelere 720 TL maaş verilecek, bu maaş kadının kendisine bizzat banka aracılığı ile ödenecek. Sosyal devlet ilkesinden hareketle özellikle, sosyal yardımlara devam edilecek. Pancar,buğday,üzüm,patates fiyatları devlet düzeyinde desteklenecek. Üreticinin bir dönem sonrası önünü görebilmesi ve ekim planlamasını daha iyi yapabilmesi için bir yıl önceden devlet destekleme fiyatları açıklanacak. ve böylece üretici perişan edilmeyecek. Küçük ve Orta ölçekli işletmelere (KOBİ) destek verilecek. Ve hiçbir ailenin 720 TL'(den aşağı geliri olmayacak.

DÜNYA TURİZMİ İLE ENTEGRASYON SAĞLANACAK

Ertik bölgenin ekonomik ve özellikle turizm potansiyelinin daha üst düzeylere çıkarılması konusunda önemli çaba sarf edeceğini belirterek, Nevşehir bölgesi turizminin dünya turizm ile entegrayonunu sağlayacağını, bu konuda mevcut turizm gelirlerinin daha da arttırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Mevcut tarihi ve turistik güzellikleri ile Nevşehir ili ve bu lokasyonun ülke turizmine önemli bir katma değer sağlanması konusunda mevcut bir potansiyel bulunduğuna dikat çeken Ertik önemli olan bu potansiyelin ilk aşamada bölge daha sonra ise ülke ekonomisine katmak olduğunu sözlerine ekledi.

OSMAN FAHRİ ERTİK KİMDİR ;
1956 Yılında Nevşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir’de, Lise öğrenimimi Ankara Tapu Kadastro meslek lisesinde tamamladı. Türkiye Ortadoğu Amme Enstitüsü Sevk ve İdare Yüksek okulundan 1980 yılında (4 yıllık ) mezun olan Ertik,
Siyasal yaşamında 1974 yılında CHP Nevşehir ‘de gençlik kolları başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra SHP Nevşehir İl Başkanlığı ve SHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde de bulunan Ertik, her iki partinin birleşmesinden sonra CHP’de de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi. .
Çalışma hayatı olarak Libya’da bir inşaat firmasında genel koordinatörlük, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde danışmanlık, Yenimahalle Belediyesi şirketinde Genel Müdürlük, son olarak da Arnavutluk ‘ta bir karayolu şirketinde Genel Müdür olarak görev yapan Ertik, evli ve bir çocuk babası.

SEMRAN KARA (Özel haber) /Habersektor.