Demokrat Parti eski Bakanı Nevşehirli Esat Kıratlıoğlu, Halk TV Gündem Özel'de Türkiye'nin dününden yarınına bakış programına katıldı.Esat Kıratlıoğlu Koalisyon Hükümeti İçin En Yakın İhtimali değerlendirdi...

Demokrat Parti eski Bakanı Nevşehirli Esat Kıratlıoğlu, Öncelikle Merhum Liderimiz Sayın Süleyman Demirel'i buradan rahmetle yad ediyorum.Allah rahmet eylesin.


Eski Bakan Kıratlıoğlu, Siyasette liderlerin çok sert ve birbirleriyle çirkin bir üslupla seçim sürecinde boy göstermeleri gelinen noktada el sıkışmalarını ve uzlaşmalarını zor kılıyor.

"Seçim Sürecinde Bunu Hiç Düşünmeyince..."

Çünkü seçim sürecinde hiç utanmadan birbirlerini o kadar ağır ithamlarla ve sert sözlerle eleştirdilerki şimdi el ele vermeye yüzyüze gelmeye utanır hale geldiler dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan benim büyük oğlum Ahmet'le aynı yaşıt diyen Kıratlıoğlu, 7 Haziran seçim sürecinde ki tutumuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek,- Erdoğan, Öyle bir seçim yürttüki şuan 3 muhalif parti lideride Biz Cumhurbaşkanlığı Sarayına gitmeyiz diye diretiyorlar.Oysa Erdoğan hakem rolünü iyi yapsaydı bunlar yaşanmayacaktı.

Kıratlıoğlu:" Çözüm Sürecine Sonuna Kadar Destekliyorum"

AK Parti'nin Çözüm sürecindeki başarısını ve diretmesini son derece anlayışla ve çok doğru bir yaklaşım olarak değerlendiriyor ce çözüm sürecini tüm kalbi duygularımla destekliyorum dedi.

AK Parti aslında HDP ile koalisyon kursa bence hiçbir sakıncası yok çokta iyi olur çözüm sürecini nihayete erdirmek için aslında güzelde bir fırsat. Ama AK Parti olası bir erken seçim öncesi tabandan ve halkın bir kesimden tepki çekmek istemiyor.Bu yüzden zor bir ihtimal

AK Parti MHP koalisyonu şuan için en çok gündeme getirilen bir konu olsada ben şahsen AK Parti - MHP koalisyonuna hiç ihtimal vermiyorum. Zira Bahçeli, Çözüm yok dedi kestirip attı.MHP o kırmızı çizgileri içerisinde çözüm sürecine net bir tavır koydu. Ayrıca Erdoğan Beştepeden inip Çankaya'ya gidecek şartıda bu konu hakkında ki olasılığı tümden siliyor. Bu şartlarda AK parti - MHP koalisyonu olmaz. Bence çözüm süreci devam etmeli.


AK Parti - CHP En Yakını

Eski Bakan Nevşehirli önemli siyasetçi Esat Kıratlıoğlu tecrübelerine dayanarak, yaptığı değerlendirmede AK Parti'nin CHP ile koalisyon kurma olasılığı MHP'den daha yakın ihtimal olarak görüyorum.Çünkü CHP nin kırmızı çizgileri MHP nin kadar katı değil daha esnek dedi.

Bu yüzden AK Parti ile MHP yada HDP koalisyonu çok uzak bir ihtimal hatta çok zor.

En yakın ihtimal AK Parti - CHP koalisyonudur dedi.

Kıratlıoğlu'ndan Seçmeler:

Dün dündür bugün bugündür ... Üzüm üzüme baka baka kararır. Bakan ve Milletvekilliği dönemimde Meclis'te hararetli tartışmalar yaşanırdı.Ankara dan Nevşehir'e geldiğimde hemşehrilerim etrafımı sarar mecliste yaşanan sert tartışmaları hiç tasvip etmediklerini dile getirirlerdi.Çünkü o tartışma burada çocuklarımıza gençlerimize olumsuz yansıyor diyorlardı...