Nevşehir Eski Belediye Başkanı Merhum Seyit Mehmet Akbay’ın vefatının bugün 6.yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Eski Nevşehir Belediye Başkanı Merhum Seyit Mehmet Akbay 1990-1994 yılları arasında dört yıl Nevşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı.Akbay,09.09.2006 tarihinde kendisine ait bağda geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etmişti.

 

Nevşehirli olarak rahmetle andığımız eski Belediye Başkanı Sayın Seyit Mehmet Akbay’ı unutanları Nevşehir halkı da unutacaktır.Bu yüzden değerlerimize özellikle İlimiz Nevşehir e emeği geçmiş hizmetler de bulunmuş seçilmiş atanmış ve hayırseverlerimizi unutmayacak unutturmayacağız.

Bir kez daha Akbaya a Allahtan rahmet  diliyoruz.

 1990 yılında Nevşehir Belediye Başkanı Necdet Ersan’ ın İzmir’de düzenlenen Türk Belediyeler Birliği Toplantısı dönüşünde  Ankara’nın Polatlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasından sonra Nevşehir Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanlığına getirilen Seyit Mehmet Akbay, 08.04.1991 yılındaki ara seçimlerde  Nevşehir Belediye Başkanlığına seçilmişti.Bu görevini 27.03.1994 yılına kadar devam ettiren  Elektrik Yüksek Mühendisi  Seyit Mehmet Akbay,  evli ve 4 çocuk babası idi.

Nevşehir de vefasızlık olgusunu yendiğimizde işte o zaman Nevşehir Birlik ve Beraberlik konusundan bahsedebiliriz.Şuan Nevşehir için hizmet etmiş ve hakkın rahmetine kavuşmuş olan bütün Nevşehirli  büyüklerimize Allahtan rahmet diliyoruz.