NEVŞEHİR(MHA) Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayı olabilmek için ilk istifa geldi.
AK Parti’den 7 Haziran 20155 tarihinde milletvekili aday adayı olabilmek için Vahit Özdemir Dışişleri Bakanlığındaki görevinden istifa etti.

Özdemir 2011 seçimlerinde de AK Parti’den Nevşehir Milletvekili aday adayı olmuş ancak partisi tarafından aday gösterilmemişti.
Eski Melbourn Konsolosu Vahit Özdemir, genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Özdemir, “''Dünya lideri Muhterem Reisicumhurumuz Recep Tayip Erdoğan’ın dirayetli önderliğinde ve Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi Aziz Milletimin hizmetine sunabilmek amacıyla fahri kurucusu olduğum AK Parti'den Nevşehir milletvekili aday adaylığı için görevimden istifa ediyorum. Kadirbilir ve sağduyulu Nevşehirli Hemşehrilerimin 2002, 2007 ve 2011 milletvekili seçimlerinde olduğu gibi 2015 seçimlerinde de AK Parti'ye teveccühlerini esirgemeyeceklerini düşünüyorum.'' Dedi.

Vahit Özdemir 1973-75 yıllarında merkezi Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan ''Fransa Türk Öğrenci Birliği''nin kurucu Başkanlığını yaptı. Türkiye'nin Belçika, İran, Almanya, Polonya, Gürcistan, Ukrayna, ABD ve Avustralya'daki temsilciliklerinde çeşitli diplomatik görevlerde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Özdemir, Fransızca, İngilizce, Almanca, Farsça ve Rusça biliyor.