Ak Parti Erzurum Milletvekili ve  Eski Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ Ailesiyle birlikte tatil için geldiği Nevşehir'de, Kapadokya'yı gezdi.
Eski Sağlık Bakanı Akdağ, Eşi ve kızı ile birlikte geldiği Kapadokya'da ilk olarak Göreme açık hava müzesini ziyaret etti.

Eski Bakan Akdağ, Dünya gözbebeği Kapadokya, Bakanlık döneminde geldiğim Nevşehir de ziyaretlerimize de çoğu kez vesile olmuştu ancak Ailemle birlikte kapmsamlı olarak ilk kez Kapadokya yı keşfediyoruz diyebilirim.
İki günlük gezilerinin adresi olacak Kapadokya yı görmeyenleri mutlaka bu muhteşem bölgeye gelip gezmelerini bekliyorum dedi.

Eski Sağlık Bakanı Akdağ son siyasi gelişmeler hakkında da şu açıklamlarda bulundu; “Milletimizin ilk defa oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanımızın öncelikle ülkemize, milletimize hatta tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bugün ülkemizin tarihi için, Türk tarihi için çok önemli bir gelişmeden sonraki ilk gün.Bu ilk gün içinde sloganımız Durmak Yok Yola Devam diyerek Yeni Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile yeni Türkiye nin ilk günleri.Yeni Başbakanımız Davutoğlu'nu da bu kutsal görevde başarılar diliyor ve kutluyorum.
Artık bugünden itibaren Yeni bir dönem olarak görüyorum çünkü bizim sistemimiz çok başarılı ve güçlü iktidarlar üretebiliyor ama iktidar ümidi olan, demokrasi içinde hukuk içinde kendisinin iktidar olabileceğine inanan muhalefeti üretmede sıkıntı yaşıyordu. Onun için zaten 1960’ı 71’i 80’i ve tüm diğer negatif süreçleri yaşadık, çünkü muhalefet iktidar olabilme ümidi olmadığı, bunu kendine yakın görmediği için iktidar olabilmekle ilgili en uygun iklimi hukuk dışı, demokrasi dışı, kirli işlerin peşine takılmakla buluyordu. O yüzden ben bugünden itibaren ki dönemi, halkın oylarıyla seçilen, icranın başı olan yürütmenin başı olan bir cumhurbaşkanlığı döneminden sonra Türkiye’nin yeni bir anayasaya geçişiyle ilgili önemli bir gün olarak görüyorum. Bugünü birçok iyiliğin ve güzelliğin başlangıcı olarak görüyorum ve tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.”dedi.