AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı yazılı açıklamasında Esnafa, Çiftçiye, Bakıma Muhtaçlara Müjde verdi. İşte Gizligider'in açıklaması;

ŞARTLARI TUTAN TÜM FİRMALARA KOSGEB’DEN FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ
Ak Parti Hükümeti olarak ekonomimizin can damarı olan KOBİ’lere desteklerimize devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılın sonunda açıklanan 15.000 şirkete 50.000 lira faizsiz kredi için gelen yoğun talep üzerine hükümetimiz desteğe hak kazanamayan şirketleri mağdur etmeyerek başvuru sahibi bütün şirketlerin bu destekten yararlanmasını sağlayacak. Başvuru yaptığı halde faizsiz kredi almaya hak kazanamayan yaklaşık 206.000 firma ile 10 Şubat 2017 tarihinden 20 Şubat 2017 tarihine kadar başvuru yapan firmaların tamamı belirlenen kriterlerisağlamaları durumunda faizsiz kredi almaya hak kazanacak. Şirketlerin ölçekleri ve bilanço büyüklüklerine göre 30.000 lira ile 50.000 lira arasında farklı miktarlarda verilecek kredi faizsiz olacak ve ilk yıl ödemesiz olarak 3’er aylık taksitlerle 3 yılda geri ödenecek.
EVDE BAKIM ÜCRETLERİ İADE EDİLMEYECEK
Hükümetimiz KOBİ’lere destek vermeye devam ederken bir yandan da sosyal devlet anlayışıyla hareket ediyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatmaya devam ediyor. Ak Parti hükümetleriyle başlayan evde bakım yardımı ödemelerinde yaşanan hatalar nedeniyle yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırıyoruz.
Üyesi olduğum Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2017 bütçesi üzerine yapılan görüşmelerde gündeme getirdiğimiz ve Torba Kanuna eklenerek önce Plan ve Bütçe Komisyonunda, daha sonra TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre evde bakım yardımı alan ihtiyaç sahiplerinden gelirdeki değişiklik, sağlık rapor süresinin bitmesi, ölüm veya adres değişikliği gibi nedenleri zamanında bildirmeyip yersiz ödeme aldığı tespit edilen ve devlete borçlu hale gelenlere af getiriliyor. Daha önce yasal faiziyle birlikte tahsil edilen bu borçlar uygulanacak af ile tahsil edilmeyecek.Uygulamadan gerçeğe aykırı belge ve sahte rapor düzenleyenler faydalanamayacak.
ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA, VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENE %5 İNDİRİM
Kanunlaşan bu düzenlemelerin yanı sıra, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve şuan TBMM Genel Kuruluna görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile, vergisini düzenli ödeyen gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine % 5 oranında vergi indirimi getiriyoruz.
Yine Plan ve Bütçe Komisyonunda Ak Parti Milletvekilleri olarak verdiğimiz önerge ile Sayın Başbakanımızın Grup Toplantısında “çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını yapılandırıyoruz” sözlerini kanunlaştırıyoruz. Verdiğimiz önerge sonucunda Gelir Vergisi Kanunu’na eklediğimiz düzenleme ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanan ve 31.12.2016 ve daha önceki tarihli ödenmeyen borçların 3 ay içinde banka veya kooperatife başvurulması halinde yapılandırılmasını sağlıyoruz. Yapılandırma ile gecikmiş borçların faizleri iptal olacak ve TÜFE oranında hesaplanarak tahsil edilecek. Yapılandırılan borçlar 2017 yılı Ekim ayından başlayarak her yılın Ekim ayında 5 yıl sürede ödenecek.
önerge