Cumhuriyet Halk Partisi’nden Fahri Ertik Milletvekili Aday adaylığını Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti’nde açıkladı.
 
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde siyasi partilerden aday adayları birer birer açıklama yaparak adaylıklarını kamuoyu ile paylaşıyorlar. CHP Milletvekili Aday Adaylığını resmi olarak açıklayan tek isim ise Fahri Ertik oldu. Ertik Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlemiş olduğu basın toplantısıyla CHP’den Milletvekili aday adaylığını resmen açıkladı.
CHP Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı açıklayan Fahri Ertik KAPİMED’de düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti.
 
‘’Uzun yıllar siyasette hizmette bulundum. Daha önce de SHP ve CHP’den adaylık girişimlerim oldu. 1991’de SHP’nin 1. Sıra adayı idim. O zaman 21 bin oy almıştım. Daha sonra ise parti üst yönetiminde görev aldım. Genel sekreter yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2002’de adaylık girişim oldu sonradan çekildim. 2011’de CHP’den ön seçime girdim. Ön seçimi kazanamadım. Bugün ise parti Nevşehir ve ilçe örgütlerinde değişiklikler oldu. Daha önce ön seçimde oy kullanan bazı partililerimiz görüşlerini değiştirerek benim aday olmam halinde Nevşehir’de başarılı olunabileceğini ifade ettiler. Ben de bunun üzerine yıl başı öncesi bir değerlendirme yaptım. Sayın Genel Başkanımız ile görüştüm. Ve yapılacak olan ön seçimde aday olma kararı aldım. Bu yaptığım görüşmeler yalnızca CHP’liler ile değil CHP’ye hiç oy vermemiş, benim tanıdığım beni de tanıyan, değişik partilerden hemşerilerim ile görüştüm. Onlar aday olmam halinde destekleyeceklerini benim Nevşehir’e yaptığım hizmetleri takdir ettiklerini, bir siyasetçi olarak siyaset yapma biçimimi takdir ettiklerini, belirterek beni cesaretlendirdiler. Nevşehir’de bu seçimlerde AKP’nin ciddi oy kaybedeceğini kesin olarak görüyorum. Esasen bunca yapılan haksızlıklar, yolsuzluk iddiaları ülkenin adeta bölünmenin eşiğine gelmesi, ülkenin neredeyse iç savaş doğru sürüklenmesi, artık gizlenemeyen Cumhuriyete yönelik açık düşmanlıklar, ekonomik durumun giderek bozulması, dış borçlar ile sürdürülmeye çalışılan bir ekonomi politikası kitleleri derin bir düşünceye sevk ederek yeni bir arayışa yöneltmiştir. Bunun ötesinde Nevşehir halkı neredeyse büyük çoğunlukla seçilen milletvekillerinden hiçbir biçimde memnun değildir. Onların AKP yönetiminde ya da mecliste Nevşehir milletvekilleri olarak hiçbir varlık göstermemeleri vatandaşın eleştirileri arasındadır. Hiçbir neden olmasa bile Nevşehir’in o parlamentonun çatısı altında sesini duyuracak halkın ve hakkın sesi olacak milletvekillerine ihtiyacı var. Ortaya konulan yasalarla talimatlar çerçevesinde el kaldırıp el indirmenin ötesinde hiçbir fonksiyonu olmayan milletvekili yerine aklı ile bilgisiyle, yüreğiyle çıkan yasalarda halkın, çiftçinin, sanayicin, işçinin, emeklinin haklarına savunacak milletvekillerine ihtiyaç vardır. Ben kişisel olarak böyle bir boşluğu dolduracağıma inanıyorum. Ben hemşerilerimden yaptığım herhangi bir iyilikten dolayı değil, sahip olduğum donanımla kişiliğim ile karakterim ile Nevşehir’i en şekilde temsil edeceğime inananlardan oylarını talep ediyorum. Bu benim hakkımsa bana verilsin, benim hakkım değil ise en yakınımdan dahi oy talebim yoktur. Yapılacak seçimlerin başta Nevşehir’imize, ülkemize hayırlı olmasını dilerim.  Ve şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki biz Mustafa Kemal’in kurduğu bağımsız, laik, demokratik, Cumhuriyeti korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu duygularla hemşerilerime sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ‘’