Nevşehir'de çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilk olarak Avanos ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal Politikalar Başkanı) / AK Parti İstanbul Milletvekili, 65.Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı, burada AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Eşi Melek Arı, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar,  İl Teşkilat Başkanı Serhat Sonugelen, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, AK Parti Avanos İlçe Başkanı Ahmet Fatih Kesal ve Avanos Belediye Başkan Adayı Şaban Topuz tarafından karşılandı. 

Nevşehir ziyareti öncesinde Avanos'ta Kaya'ya Nevşehir Kapadokya Bölgesinin yöresel lezzetlerinden meşhur testi kebabı ikram edildi. Kapadokya Testi kebabını çok lezzzetli bulduğunu söyleyen Kaya, daha sonra  AK Parti Heyeti ile bir süre sohbet etti.

Kaya'ya eşlik eden AK Parti Nevşehir Belediye Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Nevşehir’imizde teşkilatımızla bir arada. “Sosyal Belediyeciliğin mimarı AK Parti, 31 Mart seçimlerine milletimizle el ele gönül gönüle hazırlanıyor. Milletimizin zaferi için gece gündüz demeden çalışmaya devam Memleket İşi Gönül İşi “ dedi.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı'da" AK teşkilatlarımız, milletvekillerimiz ve belediye baskan adaylarımızla beraber 65. Hükümetimizin Aile Bakanı çok kıymetli Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendiyi Nevşehir'imizde ağırladık. Özellikle Marka şehirde kadın ve kadın istihdamı projelerimizi konuştuk" ifadelerine yer verdi..

Bugün öğleden sonra İlimize teşrif eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayın Kaya, Avanos ilçesinden sonra ziyaretler kapsamında Nevşehir Şehit Aileleri ve Gazileri derneği, KADEM, Birlik Vakfı, TÜGVA Nevşehir İl Temsilciliğinide ziyaret edeceği belirtildi. Kaya ayrıca AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına gelerek burada partililerle düzenlenecek değerlendirme Toplantısına katılacağı ifade edildi.