Bu süreçte kendilerine bir çok iftiraların atıldığını, AK Parti'nin Türklükle bir problemi varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Feralan,"Milletimizin kafası karıştırılmak isteniyor, AK Parti'nin Türklükle problemi varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu milletten yüzde 50'ye yakın oy almış bir partinin nasıl Türklükle problemi olur. Bu akıla, mantığa aykırı. Biz Türklüğümüzle gurur duyuyoruz" dedi.

 

Feralan, iktidar olarak yaptıkları her uygulamada önce sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alış verişinde bulunduklarını ifade ederek, çözüm sürecini de böyle götürdüklerini ifade ederek, "yaptık oldu" oldu mantığı ile hareket etmeyen, meclisteki komisyon çalışmalarında dahi diğer parti temsilcilerinin fikirlerini dinleyen, demokratik bir yapıya sahip olduklarını anlattı.

 

Türkiye'nin kaynaklarının 30 yıldır teröre aktarıldığını ancak süreç başarıyla tamamlandığında bu kaynakların halkın refahı için kullanılabileceğini söyleyen Feralan, "Daha dün şehit verilmesinden şikayetçi olanlar bugün terörün bitirilmesinden şikayetçi. Bu 30 yıllık süreçte ülke kaynaklarımızın büyük kısmı terörle mücadeleye aktarıldı. Biz terör bitsin bu kaynakları insanımıza aktaralım onların refahı için kullanalım istiyoruz" şeklinde konuştu.