Fuat Avni rumuzlu kullanıcının Twitter hesabından yapılan bir paylaşım CHP Nevşehir İl Örgütünü harekete geçirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanlığı, sosyal medyada çıkan haberler üzerine Nevşehir genelindeki bazı sandık başkan ve üyelerine itiraz etti.

 

        Fuat Avni rumuzlu twitter kullanıcısının 2 Haziran tarihinde yayımladığı sandık başkanları ve üyeleri listesi Nevşehir’i karıştırdı. 7 Haziran seçimine kısa bir süre kala seçimlerde oy hırsızlığı olacağını iddia ederek 302 ismin yer aldığı bir liste paylaştı. Söz konusu listede Nevşehir’den sandık başkan ve üyeleri olması CHP’yi harekete geçirdi. İl Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilen dilekçeyle listede adları bulunan sandık başkanı ve üyelerinin görevden el çektirilmesi istendi.

          CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez imzasıyla gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

 “2 Haziran 2015 Salı günü, sosyal medya üzerinden isimleri tartışmaya açılan aşağıda listesi bulunan sandık başkanlarının seçim günü seçim güvenliği konusunda yaşanacak olumsuzluklar ve şaibeden dolayı sandık görevlerinin düşürülerek yerlerine yeni atamaların yapılmasını arz ederim.”


      Nevşehir il Seçim Kurulu'nun bu itiraza ne cavap vereceği merekla bekleniyor.