Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kayseri Havalimanı'nda Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de kente geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in 1. Komando Tugayı'nı ziyaret etmek ve tugay personeliyle iftar yapmak için Kayseri'ye geleceğinin duyurulması, kentte hareketliliğe neden oldu.


"Gadalarını Alırım Erdoğan!"​

Ellerinde Türk bayrağı ve parti flamaları bulunan AK Parti gençlik ve kadın kolları mensupları da harflerden oluşan, tişöretlere 'Recep Tayyip Erdoğan' yazısı yazıp, 'Başkanlık sana yakışır' 'Gadalarını alırım', 'Yeni Türkiye'nin ilk başkanı', 'Başkan Erdoğan' pankartları açtı. Partililer tarafından seyyar araç üzerindeki dijital bilboarda da 'Sayın Cumhurbaşkanımız hoşgeldiniz' yazısı yazıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresi, başta Kayseri Kalesi olmak üzere kentteki birçok yere Atatürk ve Türk bayrağıyla birlikte asıldı.

Ancak akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenti ziyaret etmeyeceği bilgisi geldi. Bunun üzerine havaalanında bekleyen protokol mensupları ve partililer, iftara yetişmek üzere evlerine gitti.