NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şerafettin Karataş, AKP hükümeti tarafından ülkede garibanlara başka, güçlülere başka bir hukuk anlayışı yürütüldüğünü söyledi.

Karataş, “Eğer bir yerde yolsuzluk var ise yol yapmaya para bulamazsın, orada bütün paralar yolsuzluğa gider duble yollara para kalmaz. 12 yılda 17 bin 500 km duble yol yapılmıştır, paralar yolsuzluğa değil yola gitmiştir. Geçmiş 80 yılda 6 bin 100 km duble yol yapılmış ise burada bizim tarafımızdan 12 yılda 17 bin 500 km duble yol yapılan yerde yolsuzluk yoktur, yol vardır. Bu kadar yol yapılmış olan bir yerde bazıları küçük ufak tefek falan filan gibi yaptıkları hırsızlıkları yolsuzluk olarak algılıyorlarsa bunların yolu yanlıştır. Bununla mücadele ediyoruz. Bu güne kadar yolsuzlukla mücadele ettik, bundan sonra da edeceğiz. Yol ile yolsuzluk bir arada olmaz. Tüyü bitmemiş yetimin malına el uzatanın eli kırılsın anlayışı ile bu güne kadar çalıştık, bundan sonrada çalışacağız. Bakanın bu açıklaması, hırsızlık ve yolsuzluğun tarifi yönünden manidar ve düşündürücü ve acı bir açıklama değil midir? Hırsızlığın küçüğü büyüğü falanı filanı gibi açıklama olabilir mi, olmamalı, olamaz.
Başka bir hükümet yetkilisi TV kanalında yapılan açık oturumunda yolsuzluğa bir başka yaklaşım gösteriyor: Para devletin kasasından çıkmıyorsa rüşvet ve yolsuzluk değildir.
Hırsızlık yolsuzluk ve rüşvet olayları, yetkililerin tarif etmeye çalıştıkları gibiyse vay Milletimizin haline. Garibanlara başka hukuk, güçlülere başka. AKP ne demişti?. Üstünlerin hukuku gidecek, hukukun üstünlüğü prensibi gelecektir. Her şey resimde gözüktüğü gibi olmadığı resmin arka tarafında gelişmeler farklı yönde ilerlemekte ve gözükmektedir.