İsmail’in çenesini kim kırdı?
BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopter kazası sırasında, çenesi kırıldığı iddia edilen İsmail Güneş’in o haldeyken 155 polis imdat ile nasıl konuştuğu merak ediliyor.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının hayatını kaybettiği tartışmalı “helikopter kazası”yla ilgili soruşturma derinlemesine sürerken, kaza sonrası 112 Acil’den yardım isteyen İHA muhabiri İsmail Güneş’in 155 Polis İmdat ile yaptığı görüşmenin ses kaydı “suikast” iddialarını güçlendirdi.

Otopsi raporunda çenesi kırık olduğu belirtilen Güneş’in, ortaya çıkan ses kaydında konuşmasının gayet düzgün olduğu görülüyor.  Konuya ilişkin Akit’e açıklamalarda bulunan ‘Yazıcıoğlu Davası’nın avukatı BBP Genel Başkan yardımcısı Selami Ekici, “Adli Tıp uzmanları, ‘Çenesi kırık adam çok zor konuşur ve çenesinde sorun olduğu belli olur’ diyor. Güneş’in konuşmasında hiçbir sorun yok.

Ancak Adli Tıp Kurumları’nın otopsisinde Güneş’in çenesinin kırık olduğu belirtiliyor. Bu ve bundan önceki deliller, İsmail Güneş’in çenesinin kazadan sonra kırıldığı iddiamızı daha da güçlendiriyor” dedi.  

“Kazadan sonra birileri indi”

Ortaya çıkan ses kaydının kendileri için yeni olmadığını ve bu kayıtları yetkili savcılık ile devletin ilgili kurumlarına verdiklerini söyleyen Av. Ekici, “Zaten olayın başından beri, helikopter düştükten sonra oraya birilerinin indiğine dair iddialarımız, şüphelerimiz vardı. İsmail Güneş ile ilgili bu şekilde bilgilerin ortaya çıkması iddiamızı doğruluyor. Çenesi kırık bir insanın bu şekilde kusursuz konuşması zaten imkansız. Adli Tıpçılar diyor ki, ‘İki elinizi çenenize dayayın konuşmaya çalışın, çok zor konuşursunuz, o da belli olur. Çene kırığı olan bir adamın konuşması da aynı böyle olur. Yani konuşamaz ve çenesinde sorun olduğu belli olur.’ Güneş’in konuşmasında hiçbir bozukluk yok. Ama Adli Tıp Kurumları’nın otopsisi de ‘çene kırığı var’ diyor. Bunları ve bunlardan önceki delilleri birlikte düşündüğünüz zaman İsmail Güneş’in çenesinin kazadan sonra kırıldığı iddiamız daha da güçleniyor” ifadelerini kullandı.

“Suikast iddiası soruşturuluyor”

Gelinen nokta itibari ile soruşturmada ilerleme kaydedildiğini belirten Ekici, “Bu olay Cumhuriyet Savcılığı’nca önce kaza diye soruşturuldu. Devlet Denetleme Kurulu’ndan rapor çıktıktan sonra, özel yetkili savcı tarafından

şimdiki ismi ile Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesi ile görevlendirilen yetkili savcı tarafından, organize bir örgütün suikastı iddiasıyla soruşturuluyor. Konunun bu aşamaya gelmesi çok önemli” açıklamalarında bulundu.

“HKK radar kayıtlarını göndermiyor”

 “Şu anda dava açılmamasının sebebi de helikopterin kasten düşürüldüğüne dair delil eksikliğidir” diyen Selami Ekici, “O delilleri de nerden bulacağız? Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın radar kayıtlarından. Bugüne kadar dosyaya sağlıklı radar kayıtları gönderilmedi. Kayıtların 4 dakika 47 saniyesi kayıp. Radar kayıtlarında filtreleme olabilir, bunlar benim tespitlerim değil bilirkişilerin tespitleri” şeklinde konuştu.

“İçişleri Bakanlı'nın sorunu var”

Başkan Yardımcısı Ekici sözlerine şu şekilde devam etti: “Son kayıtlarda görüldüğü gibi Güneş, bir karakolla görüşüyor. Yani Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir birimle. Emniyet bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı’na bağlı. O dönemki Kayseri Valisi’nin açıklaması… Emniyet müdürü ve Maraş İstihbarat Şube Müdür yardımcısının çeşitli bilgiler vermesi… Olayın Jandarma bölgesinde olmasına rağmen enkazı köylülerin bulması… Bütün bunları topyekün düşündüğümüz zaman hepsi İçişleri Bakanlığı’na bağlı ve bu anlamda bakanlığın hukuki ve siyasi sorunu olduğunu düşünüyoruz. Konu bu açıdan çok önemli.”

Aramama faaliyeti!

Ekici, olayla ilgili ihmalleri de değerlendirerek, “Kasta varan ihmaller cümlesini kullanmak istemiyorum ama netice, ulaştığımız kanaat, aramama ve kurtarmama faaliyeti olmuştur” dedi.

Olaydan 47 saat sonra enkaza devlet yetkililerinden önce 16 köylünün ulaştığını belirten Ekici, “16 köylü bunu başardı. Devlet tüm imkanlarına rağmen başaramadı. Biz buna ‘başartılmadı, bilakis arama ve kurtarma engellendi’ diye bakıyoruz. Çünkü buna ilişkin deliller de var” dedi.

İhmaller zinciri yaşanmasına rağmen, olayla ilgili bir devlet görevlisinin dahi açığa alınmadığını savunan Ekici, “Kaza diyorlar. Kaza olduğu düşünülse dahi hiçbir görevliye, bir Allah’ın kuluna soruşturma açılmadı. Bunların her biri birer birer terfi ettirildi” diye konuştu.


 

YENİ AKİT