Uzun yıllar Nevşehir’de gazetecilik yapan ve Nevşehir’den evli gazeteci İlter Sağırsoy’un  2015 milletvekili seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi. 

1994-2002 yılları arasında Nevşehir’de gazetecilik yapan ve yaşayan gazeteci İlter Sağırsoy, önümüzdeki milletvekili seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olacağı ve bundan önce de Ankara’da parti genel merkezinde üst düzey yöneticilerle görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

Halen Kayseri’de yaşayan ve gazetecilikten emekli olduktan sonra da  tanıtım organizasyon ve inşaat işlerine giren Sağırsoy, 1962 Kayseri doğumlu ve 3 çocuk babası. İngilizce ve Rusça bilen İlter Sağırsoy’un  Alo Ben Kenan Evren, Alışamadım ve son dönemde çıkardığı Ortaya Karışık Kemal Kılıçdaroğlu adlı üç  araştırma kitabı bulunuyor.

Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar ile sınıf arkadaşı da olan İlter Sağırsoy’un halen Ak Parti’de  üst düzey yönetici veya Bakan konumundaki çok sayıda isimle geçmişe dayalı çok yakın dostlukları olduğu da öğrenildi. Aday gösterilme şansının olduğu iddia edilen gazeteci  Sağırsoy’un , Nevşehir veya Kayseri’den milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulunacağına kesin gözüyle bakılıyor.