Av. Mustafa Rauf Yanar başkanlığındaki AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı’nın son dönemde giderek artan çalışma temposu kamuoyunda takdir görmeye devam ediyor. 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde iken başarılı çalışmaları ile göz dolduran ve Nevşehir'e Türkiye dereceleri getirerek zirveyi kimseye bırakmayan Yanar, Göreve geldiği günden beri yaptığı ziyaretleri ve açıklamalarıyla da bu görevi de layıkıyla yapacağını gösterdi. Yanar'ın yaptığı çalışmaları, yıkıcı değil yapıcı olan tenkit ve tespitleri ile birleştirici yönü Nevşehir siyasi arenasında takdirle karşılanıyor.

Bir taraftan sık sık kamu kurumları ile STK’lar ve esnaf kesimiyle temas halinde olan AK Parti İl Başkanı Yanar, diğer taraftan da mahalle ve köy temsilcileriyle bir araya gelerek her an seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti'de değişim rüzgarları taraflı tarafsız her kesimde hissedilir oldu. Av. M.Rauf Yanar'ın il başkanlığına atandığı günden beri teşkilattaki hızlanma ve halk için hizmet üreten yapı dikkatlerden kaçmıyor.

M.Rauf Yanar'ın başkanlığında durmadan yapılan çalışmalar halk arasında mutlu bir şakınlık yarattı. Yakın zamanda bir seçim olmayacak olmasına rağmen esnaf ziyaretleri, kapı kapı dolaşarak ev ziyaretleri yaparak seçimden seçime gezen siyasetçi algısını da kırdı. Artık seçim odaklı değil halk odaklı çalışmaların yapılacağı görüşü Nevşehir'de AK Parti siyasetinin vatandaş için hizmet için yapıldığı halk arasında konuşulmaya başlandı...

Yanar, Türkiye'nin En Genç İl Başkanı 
Yanar'ın AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığından İl Başkanlığına devam eden başarı serüveni aslında Siyasette örnek teşkil edecek bir rol model olması açısından da büyük önem arz ediyor. Özellikle il olarak Siyasetçi üretmekte zorluk çektiğimiz bir dönemde Mustafa Rauf Yanar'lara bu şehrin çok ama çok ihitiyacı var. Halkına ve ülkesine hizmet etme adına çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz.

Av. Mustafa Rauf YANAR kimdir? 1985 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir'de tamamladıktan sonra, Ankara Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2009 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını ve askerlik görevini 2010 yılında tamamladıktan sonra 6 yıldır serbest avukat olarak çalışmakta. İyi derece İngilizce ve orta derece Almanca bilmekte. Siyasi olarak ise 2011 yılından 2014'e kadar Merkez İlçe Siyasi Hukuk İşler Başkanlığı yaptı. 2014 yerel seçimlerinde İl Belediye Meclis üyesi seçildi. Ocak 2014 de İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini 3 yıl başarıyla yürüttü. Görevi süresince Nevşehir'e çok sayıda Türkiye dereceleri getirdi. 2017 Ekim'inde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığı görevine atandı.
 Hala hazırda AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevini yürüten Yanar, ayrıca TFFF ye bağlı olarak İl Disiplin Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Evli ve 2 oğlu vardır.