AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanımız Erol Kaya’dan Alınan Net Bilgi: "Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver Görevinin Başındadır "
 
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver,"02/10/2017 günlü Kanal D Ana Haber Bülteninde Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'in de aralarında bulunduğu belediye başkanlarının istifa ettirileceği şeklideki açıklamanın şehrimiz yönüyle hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Bu açıklamanın teyidi Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızdan ve Belediye Başkanımız Hasan Ünver'den alınmamış, sorgulanmamıştır. Gazeteciliğe yakışmayan nitelikteki bu açıklamanın şehrimiz açısından haber değeri olmayan talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz".
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver," Ak Parti Genel Merkezimizde Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı ile ilgili mülakatlar yapılırken Kanal D Ana Haber bülteninde yapılan bu talihsiz açıklama sonrası Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanımız Erol Kaya bizzat şahsımı 21:29'daarayarak açıklamanın şehrimiz yönüyle doğru olmadığını, derhal basın açıklaması ile Belediye Başkanımızın görevinin başında olduğunu bildirmemi istemiştir. Bu bildirim sonrası soysal medya hesaplarımızdan Nevşehir halkımız bilgilendirilmiştir. İl Belediye Başkanımız Hasan Ünver, daha önce olduğu gibi Nevşehir ile ilgili yatırım ve projelerine aralıksız devam edecektir. "dedi
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver," Son zamanlarda Nevşehir'deki Ak Partimizin içerisine fitne sokmaya, teşkilatları yıpratmaya, belediye başkanlarımıza iftiralaratmaya kalkanlar bağımsız yargıya hesap vereceklerdir.  Kaynağı teyit edilmeden Ulusal bir kanaldan yapılan bu açıklamanın amacının ne olduğunu anlamak çok da zor değil. Ama unutmasınlar "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver ve bütün teşkilatlarımızla birlikte Nevşehir’de hizmet etmeye devam edeceğiz”. dedi.

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal istifa iddiaları hakkında konuştu.'' Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz'' dedi.

Ünal'ın açıklamalarından satır başları;
Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz. Performans kriteri çalışmaları yürütülüyor. Basında yürütülen istifası istenen belediye başkanlarımızla ilgili herhangi bir çalışma olmamıştır. 

Biz 2019'a hazırlanırken hem teşkilatta hem belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Sanırım yılbaşına kadar hem teşkilat hem de belediyelere ilişkin çalışmalar belli bir noktaya gelir. Biz AK Parti olarak 2019'a dönük kamuoyu algısının, kamuoyu araştırmalarının gereği ve kamuoyunun taleplerini dikkate alarak hem yerel yönetimler hem de teşkilat başkanlığımız bu çalışmaları yürütüyor. ​

AK Parti Nevşehir İl Binasında düzenlenen Basın Toplantısına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar da katıldı.