Bülent Arınç, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan AKP Bursa İl Kongresi'nde konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğulu’nun rahatsızlığı sebebiyle kongreye katılamadığını hatırlatan Arınç, “Gerçekten çok yorulduğunu biliyoruz. En sonunda doktorları el koydu, 2 gün kesin istirahat tavsiye ettiler. O da biraz üzülerek, biraz da geleceğini söylediği için sıkılarak, bizden izin istedi. Elbette Sayın Başbakanımızın sağlığı hepimiz için çok kıymetli, Çok sevdiği ve ismini koyduğu Ulu şehirden hepimizin selam ve sevgilerini Sayın Başbakanımıza sunmak istiyorum.” diye konuştu.

Kongreye Kuveyt Adalet, Efkaf ve Din İşleri Bakanı Abdul El Felah’ın da katıldığını belirten Arınç, El Felah’ın daveti üzerine Kuveyt’e gittiğini ve orada kendisine mihmandarlık eden El Felah’ın Bursa’da bir evi olduğunu, zaman zaman da gelerek dinlendiğini öğrendiğini dile getirdi. Bunun üzerine 10 Ocak’taki kongreye davet ettiğini ve Kuveytli bakanın da eşi ile birlikte kongreye iştirak ettiğini belirterek, teşekkür etti.

“SEÇİMLER İLK SINAVIMIZ OLACAK”

5 ay sonra milletvekili seçimi yapılacağını hatırlatan Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu yönetiminde ilk sınavlarını vereceklerini kaydetti. Arınç, “Önümüzdeki başarı, hepimizin ilk sınavı ve mutlaka büyük bir başarısı olacaktır. Onun için kendisi çok çalışıyor, çok koşturuyor.“ şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’DA SEÇİM VAR

Konuşmasında Bursaspor’a da değinen Arınç, büyükşehir belediyesinin stat inşaatını sürdürdüğünü dile getirdi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursaspor’un başarısı hepimizin başarısıdır. Süper lig şampiyon Bursaspor’u her zaman desteklemek isteriz. Ama bu konuda büyükşehir belediyesi, dünyada takdir edilen bir büyük projeyi gerçekleştiriyor. Şimdilik ismi Büyükşehir Belediyesi Stadı olan 42 bin seyirci kapasiteli dünyanın ilk 10 satı içerisinde sanıyorum ilk beşin içinde bir stat. Bu da 2011’de seçim öncesinde temelini atmıştık. Şimdi başkan tarih verdi, Veysel Eroğlu gibi, ‘Haziran’da açacağız’ dedi. ‘Her şeyimiz bitti bitiyor’ dedi. 7 Haziran’da seçim var. 7 Haziran’dan 10 gün önce de siyasi yasaklar başlar. Siyasi yasaklar başlarsa biz bunun açılışını yapamayız. Sen de yapamazsın ben de yapamam. O zaman Allah kısmet ederse en geç 20 Mayıs’tan, 29 diyeceğim ama yasak kapsamına giriyor. 20 Mayıs’ta başkan gayret ete, dörtnala çalışsınlar, gece gündüz, bu stadı açalım. Başkanımız vaat ediyor, Real Madrid gelecek, stadın açılışında maç yapacak diyor. E, Real Madrid gelsin, Bursaspor ile maç yapsın, 2-0 mağlup uğurlayalım inşallah. Barcelona’ya da razıyız sayın başkanım. İkisinden biri gelsin de hangisi gelirse gelsin.Büyükşehir stadını, inşallah siyasi yasaklara girmeden açacağız.”

“367 DİYEN BİR HOKKABAZ BOZUNTUSU”

Abdullah Gül’ün katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerine 367 gibi bir engel çıkartıldığını hatırlatan Arınç, “’Başı örtülüyse eşi cumhurbaşkanı olamaz, Milli Görüş'ten gelmişse cumhurbaşkanı olamaz, başkasını seçin ama bunu seçmeyin’ Biz onu aday gösterdik, seçimlere girdik, ben de Meclis başkanıyım. Siyasi bütün engelleri kaldırdık ama bir hokkabazlıkla baş edemedik. 367 diyen bir hokkabaz bozuntusu, Anayasa Mahkemesi'ne işi götürdü ve Anayasa Mahkemesi, ‘içeride 367 kişi yoksa seçim yapamazsınız’ dedi. Utandık, mahcup olduk, hukuk adına böyle bir rezilliğin yaşanmaması gerekirdi. Ama biz cesaretli olmaya karar vermiştik, iki şey yaptık, seçimi kasımdan temmuz ayına çektik. ‘Artık bu Meclis'ten 367 kararı oldukça cumhurbaşkanı seçilemez, bundan sonra cumhurbaşkanını halk seçsin’ dedik, referanduma gittik.”

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu da katıldı.

CİHAN