Gezi Parkı eylemleriyle başlayan toplumsal olayların siyasi dengeleri nasıl etkilediği araştırıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika dönüşü yapılan ankete göre siyasi partilerin oy oranları değişmezken kutuplaşma arttı. Anket sonucu AK Parti yüzde 51, CHP yüzde 22, MHP ise yüzde 14 görülüyor.

Anket sonuçlarına göre CHP son dönemdeki en düşük oy oranını gördü. Bahçeli'nin Gezi Eylemleri'yle ilgili net bir poizsyon alamayınca çözüm süreci boyunca oyunu yükselten MHP de kan kaybetmeye başladı.

OLAYLAR KUTUPLAŞMAYI KESKİNLEŞTİRİYOR

AK Parti’ye aylık düzenli araştırma yapan PollMark araştırma şirketi, 7 Haziran Cuma günü telefon yöntemiyle halkın nabzını tuttu. Anket sonucu parti oy oranlarının diğer anketlerden farklı olmadığını ortaya koydu. 

PollMark’ın kurucularından Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Ertan Aydın, anket sonucunu Radikal’den Ömer Şahin'e anlattı. 

Olayların kutuplaşmayı keskinleştirdiğini söyleyen Aydın, “Eylemlerdeki vandalizm, aşırı sol öğeler sağ seçmeni AK Parti’de bütünleştiriyor. Gerilimin devam etmesi halinde AK Parti yine kaybetmez. ABD’nin en güvenilir araştırma şirketi PEW’in anketinde Başbakanımıza güven yüzde 60’ın üstünde çıkmıştı. Bu gerilim AK Parti’nin oylarını yüzde 60’a kadar yükseltebilir” dedi.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Gezi geriliminin AK Parti’ye oy kaybettirmediği görüşünde. Şentop, gelişmelerin Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığı önünde engel olup olmadığı sorusuna ise “Hayır. AK Parti de, Başbakanımız da güçleniyor” yanıtını verdi.

  ANDY-AR GEZİ SONRASI SEÇİM ANKETİ  

Bugün bir ankette ANDY-AR şirketi tarafından yayınlandı. Gezi olayları sonrasında yapılan kamuoyu yoklaması açısından veriler büyük önem taşıyordu