AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Ebubekir Gizligider, 1 Kasım seçimlerinin, Türkiye'nin "siyasi istiklal savaşı" olduğunu söyledi ve 'Herkes siyasi istikrara oy vermeli' dedi.

MUTLAKA KAZANMALIYIZ

"Türkiye'nin her zamankinden daha fazla bir siyasi istikrara ihtiyacı var. Bu bizim siyasi istiklal savaşımızdır. Bu seçimin adı "siyasi istiklal savaşıdır." Kurtuluş Savaşı topla, tüfekle kanla canla kazanıldı. Onu başımıza musallat edenler bugün de medyalarıyla, siyasi projeleriyle üstümüze geliyorlar. Onun için milletimizin feraseti ve irfanı devreye girmeli. Ve bu siyasi istiklal savaşı mutlaka kazanılmalı."

ORTAK HEDEFLERİ HÜKÜMET

"Son yaşanan süreçte isteniyor ki, medeniyet coğrafyasının rehberi, eli ayağı olacak Türkiye diz çöksün! Ankara'da patlatılan bombalar, çeşitli illerimizdeki terör saldırıları bu nedenle yapılmaktadır. Var olan hükümeti etkisiz hale getirmek için yapılıyor. Bu bir proje! Bunu medyalarıyla zaten yıllardır yaptılar. Bu asla bir Kürt-Türkmen, Alevi- Sünni savaşı değil."

BİRLİĞİMİZİ YÜKSEK SESLE HAYKIRALIM

"Yaşanan zor süreçlerden çıkmak için siyasi istikrar, birlik ve beraberlik gerekiyor. Bunu da aşarız. Ama hem millette hem de siyasette Kuvayi Milliye ruhu lazım! Bu ülke 78 milyonuyla hepimizin. Ben diye yapılan tanımlamalar, "biz" diyerek bitmeli. Bütün dünyaya karşı "ben Kürdüm, ben Türkmen'im Çerkez'im, Alevi'yim, Sünni'yim... Başı açığım, başı kapalıyım. Ama bin yıldır yaşadığımız gibi ay yıldızlı al bayrak altında binlerce yıl daha bir ve beraber yaşamaya, birliğimizi muhafaza etmeye kararlı bir büyük Türk milletiyiz" diyerek haykırmalıyız."

DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR

"38 yıl evvel bölücü terörü başımıza musallat eden küresel güçler, daha sonra da bizim medeniyet coğrafyamızda çeşitli terör örgütleri oluşturdular. Bunlara lojistik destek sağlayıp akıl verirken, diğer taraftan da terör örgütü olduklarını ilan ettiler. Ve İslamsızlaştırma politikası uyguladılar. Açık büfe bir din haline getirdikleri İslam'dan parçalar oluşturarak, bunları etnisitesine ayırarak, insansızlaştırma sürecine geçtiler. Bu küresel bir projedir. Medeniyet coğrafyamıza yeni bir şekil verilmek isteniyor. Ama bir türlü isteklerine ulaşamıyorlar."

HARİTA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN

"Siyasetin çok parçalı hale gelmesinin Türkiye'ye hiçbir faydası yoktur. Siyasette niyet okumayı tasvip etmiyorum. Çok parçalı bir siyaset, ancak ve ancak bizim medeniyet coğrafyamızda yeni bir harita değişikliği peşinde olanlara faydalı olur."