AB Komisyonu tarafından yayınlanan 2014 Yılı Türkiye İlerleme Raporu, Türkiye’nin AB Stratejisi AB, Dışişleri ve Türkiye Adalet bakanlığı ile Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından  gerçekleştirilen toplantıda değerlendirdi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili TR-AB Karma Parlamento Üyesi Av. Ebubekir Gizligider Konuya ilişkin olarak ww.fibhaber.com a yaptığı açıklamada,Türkiye’nin AB Stratejisi AB, Dışişleri ve Türkiye Adalet bakanlığı ile Avrupa Parlamentosu (AP) 2014 Taslak İlerleme Raporunu değerlendiriyoruz... AP Türkiye Raportörü yanısıra, güncel konular ile AP 2014 Türkiye İlerleme Raporunu tartıştık. Verimli bir toplantı oldu dedi.


2014 Taslak İlerleme Raporu AK Parti Siirt Milletvekili Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı, Arif Demirkıran, Ak Parti Nevşehir Milletvekili TR-AB Karma Parlamento Üyesi Av. Ebubekir Gizligider AB Uyum, Karma Parlamento ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin inde katıldığı toplantıda değerlendirildi.

İlerleme Raporu’nun esas itibariyle dengeli ve objektif olduğunu belirten AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, bu yılki Raporun Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki kararlılığını teyit ettiğini ve ülkemizdeki reform çalışmalarının da rapora olumlu bir biçimde yansıdığını ifade etti.
Gizligider, her yıl olduğu gibi bu yıl da Raporun içerisinden makul ve yapıcı eleştirilerin dikkatle not edileceğini belirterek, Raporun Türkiye'nin AB sürecinde gerçekleştireceği reform çalışmalarında yapıcı bir unsur olarak kullanılacağını dile getirdi.