Nevşehir İnsani Yardım Vakfı (İHH) şubesi tarafından Gülbahçe parkı önünde basın açıklaması yaparak Arakan'daki Müslümanların katledilmesine tepki gösterdi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türkiye – Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Arakan'da Müslümanlara yapılan vahşeti ve zulmü kınayarak, İslam aleminin ve dünyanın yapılan katliama sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

“Arakanlı Müslümanlar Soykırımla Karşı Karşıya” 

Son günlerde Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakan’daki Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamları kınayan Gizligider, Arakan’daki Müslümanların “soykırımla” karşı karşıya olduğunu belirtti.

Geçtigimiz yıllarda Sayın Davutoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan ile yaptığı Arakan ziyaretini de anlatan Gizligider, Arakan’da, dünyanın gözleri önünde, tüyler ürpertici olaylar yaşandığına dikkat çekerek, Myanmar ordusunun genç-ihtiyar, kadın-erkek demeden sivilleri öldürdüğünü belirtti. Myanmar yönetimine “şiddeti” ivedilikle sonlandırma çağrısı yaparak, Müslümanlara yerleşim yerlerine geri dönme imkânı verilmesini istedi.

BM’ye “vahşet” karşısında Myanmar yönetimine karşı caydırıcı tüm opsiyonları değerlendirmesi tavsiyesinde bulunan Gizligider, şunları kaydetti:
“Gerekirse müdahale etmelidir. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve bölge güçlerini de olayların durması yönünde sorumluluk almaya çağırıyorum. Myanmar Hükümeti ile Arakanlılar arasındaki sorunun köklü bir şekilde çözülmesi elzemdir. Aksi takdirde şiddet dalgasının tüm Arakanlıların yok edilmesine kadar süreceği aşikârdır.”