Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden yasama faaliyetleri hakkında açıklama yaptı.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan GİZLİGİDER yaptığı açıklamada Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilerek TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülmeye başlanan torba kanun tasarısında Belediyelerin gelirlerinin arttırılacağını ve teröre destek veren belediye başkanı ve meclis üyelerini görevden alınacağını belirtti.
GİZLİGİDER trafik ihlallerinin önüne geçmek amacıyla Belediyelerin bütçesinden yaptırılacak Elektronik Denetim Sistemleri (EDS) ile trafik akışının 24 saat kameralarla izleneceğini ve ihlaller sonucunda kesilecek trafik cezalarının %30’unun belediyelere aktarılacağını, yaptırılan kamera sistemlerinin maliyeti karşılandıktan sonra bu oranın %15 olarak uygulanacağını söyledi. Kanun tasarı ile belediyelerin gelirleri artacak diyen GİZLİGİDER, uygulama ile trafik ihlallerinin ve trafik kazalarının da azalmasını hedeflediklerini söyledi.

GİZLİGİDER yaptığı açıklamada TBMM Genel Kurulunda görüşülen tasarıya göre teröre destek veren belediye başkanlarının, başkan vekillerinin ve meclis üyelerinin görevden alınması halinde İçişleri Bakanlığı veya Vali tarafından bu görevlere seçilme hakkına sahip kişilerin atanacağını belirtirken,  hizmetlerini aksatmaları nedeniyle terörle mücadeleye engel olan belediyelerin tespit edilmesi halinde belediyelerin yapması gereken hizmetlerin Valilik tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına yaptırılacağını söyledi. GİZLİGİDER belediyelerin imkanlarının terör ve şiddete destek amacıyla kullanılması halinde bu imkanlara Valilik veya Kaymakamlık tarafından el konulacağını da sözlerine ekledi.

DSC_5577