NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider , Enderun FM'de Seçim Özel programının konuğu oldu. İşte Gizligider'in Enderun FM Seçim Özel Proğramında yaptığı o açıklamalar;

 AK Parti Nevşehir Milletvekili adayı Ebubekir Gizligider, CHP ve MHP ile koalisyon süreci ile ilgili açıklamalarda bulunurken, CHP’nin AK Parti üzerine oynadığı oyuna gelmediklerinin de altını çizdi.


AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı süresince kendilerini sokağa çıkartamayacak, yüzlerini kızartacak bir eylem içerisinde bulunmadıklarını söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili adayı Ebubekir Gizligider, eski 4 bakanın 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan meclis bünyesinde 3 siyasi parti tarafından rahatlıkla yüce divana gönderilebileceğini, ancak ellerinden siyaset malzemesi gidecek diye bunu da yapmadıklarına değindi.

Gizligider, “13 Yıllık iktidarımızda bizim yüzümüzü kızartacak, sokağa çıkamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Zaten zerresi olsa davullar alınır sabah akşam çalınırdı. Kendilerine belki çok güvendiler ve arkalarındakilere çok güvendiler. O da ellerinde patladı. Ama hala soranlar varsa. O eski Türküleri söylemek, söyletmek isteyenler varsa söyleyim 7 Haziran gecesi itibariyle o dört kişi ne bakan ne de milletvekili. Şimdi sıradan birer Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve herkesin koğuşturulabileceği gibi birer sıradan TC Vatandaşı. 7 Haziran’dan sonra meclise giren partilere sormak lazım. O isimleri neden yüce divana sevk etmediniz?. Gerekli çoğunluk sayınız var. Meclisi toplamak için gerekli imza sayısı belli. Niye yapmadınız?. Çünkü ellerinden malzemeleri gidecek. Konuşacak bir şeyleri kalmayacak. 28 Şubat’ı tekrar yaşamak istemiyoruz. Üniversite öğrencisi kız çocuklarımızın Türk Polisince saçlarından tutulup sürüklenmesini istemiyoruz. Ya da imam hatip lisesine gittiği için insanların hakir görüldüğü bir Türkiye’yi yaşamak istemiyoruz. Bu ayrışmaları yaşamak istemiyoruz. Niye CHP ile koalisyon yapamadığımızı anlıyorsunuz değil mi?. 8 Yıllık kesintisiz eğitimde ısrarcılardı ve bizi kendi ellerimizle boğdurmak istediler. Tabi ki bu oyuna gelmedik. MHP ile yaşananları biliyorsunuz. Hadi gidelim yok, hadi koalisyon kuralım yok. Yok yok yok. Şöyle bir laobali cevap veriliyor. Sayın Başbakan hayır cevabına alışkın olduğu için genel başkanımız hayır diyor. Yok böyle bir siyaset anlayışı” ifadelerinde bulundu.