Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ebubekir GİZLİGİDER; komisyondan geçerek halen meclis genel kurulunda görüşülmekte olan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı kapsamında çiftçilerimizin TEDAŞ’a olan tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçları hakkında Nevşehir’i ve hemşehrilerimizi ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Milletvekili GİZLİGİDER yaptığı açıklamada;
Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Nevşehir adına ısrarımız neticesinde torba kanuna eklettiğimiz madde ile tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçlarına yeni bir yapılandırma getiriyor, 2017 Şubat ayında yapılandırmadan faydalanan çiftçilerimizin de her bir taksidini 3 yıl erteliyoruz.
Bilindiği üzere 2017 Şubat ayında mecliste kabul ettiğimiz kanun ile TEDAŞ a olan, 2009 yılından öncesini kapsayan ve ilimizde birçok kişiyi ilgilendiren tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçlarına yapılandırma getirmiş ve gecikme faizleri silinerek ilki Ekim 2017 olmak üzere 5 taksitle 5 yılda ödeme imkanı sağlamıştık.
 Halen genel kurulda görüştüğümüz ve kısa bir süre sonra yürürlüğe girecek düzenleme ile;
  1. Şubat ayında yapılandırmadan yararlanamayan çiftçilerimize 2020 yılından itibaren 5 taksitte ödemek kaydıyla yeni bir yapılandırma imkanı getiriyoruz. Yapılandırmadan ilk defa faydalanacak çiftçilerimizin 2020 Ocak ayı sonuna kadar TEDAŞ veya MEDAŞ’a başvurmaları yeterli olacak.
 
  1. Şubat ayında yapılandırmadan faydalanan ve geçtiğimiz Ekim ayında ilk taksidiniödemesi gereken hemşehrilerimizin de taksitlerinin üçer yıl ertelenmesini sağlıyoruz. Bu bağlamda Ekim ayında ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen ilk taksit 3 yıl ertelenerek 2020 yılının Ekim ayında ödenecek ve herhangi bir başvuruya gerek duyulmaksızın diğer taksitleri de aynı şekilde 3 yıl ertelenerek ödenecek.
Yapılandırma kapsamında Ekim ayında ödenmesi gereken ilk taksidin çevre illerimizde 2 ay ertelendiğine dair bilgiler üzerine Nevşehir’in de bu ertelemeden faydalanması için Plan ve Bütçe Komisyonunda ilettiğimiz talep sonucundasadece 2 il ve sadece 2 ay değil; Nevşehir’de dahil olmak üzere ülke genelinde ve 3 yıl olacak şekilde ertelenmesine destek veren Maliye Bakanımıza hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, çiftçilerimize ödeme rahatlığı sağlayacak yapılandırmanın şimdiden çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.