Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Ebubekir Gizligider TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yurt dışı gezilerinde katıldıkları toplantılar da ve gerçekleştirilen ikili görüşmelerde ki izlenimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’na, daha önce görev yapan bakanlarımıza ve dışişleri bürokratlarımıza ülkemizin kişiliği ve karakteri olan bir dış politika izlemesi nedeniyle teşekkür eden GİZLİGİDER, yurt dışı gezilerinde katıldıkları toplantılarda ve gerçekleştirilen ikili görüşmeler de aldıkları olumlu izlenimleri ve değerlendirmeleri TBMM Plan ve Bütçe
 komisyonu ile paylaştı.

Gizligider,"ılımlı İslam" açıklamaları ile ilgili olarak "İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı bir zaafın içine sokma gayreti içine girmesin" dedi. 
 Gizligider, şunları söyledi:

Muhalefet partisi Milletvekillerinin kullandığı ‘Cihatçı Gruplar’ ifadesine düzeltme getiren GİZLİGİDER, inancımız gereği üzerimize farz olan Cihat’ın alçaltılmasından ve terörle aynı cümlede kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek muhalefet milletvekillerinin kullandıkları dile özen göstermesini rica etti ve Müslüman kanı döken katil terör örgütlerinin Cihat kavramını kullanmalarını da kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. 

12 adalar CHP döneminde verildi...
Komisyonda muhalefet milletvekillerinin gündeme getirdiği ada meselesine de değinen GİZLİGİDER, 12 Ada’nın 1912 yılında Trablusgarb Savaşı sürerken Balkan Savaşlarının çıkması nedeniyle İtalya’ya bırakıldığını, İtalya’nın 2.Dünya Savaşından yenik ayrılması sonrasında adaların gündeme getirildiği Paris Konferansına dönemin hükümetinin katılmama kararı aldığını belirtti. O dönem hükümet olan CHP’nin şuan mecliste bulunan Milletvekillerinin adalar konusunda konuşmak için önce bir geçmişlerine bakması gerektiğini söylerken, Ülkemizin bir metrekaresinin dahi herhangi bir güç tarafından işgal edilmesi durumunda 80 milyon vatandaşımız gibi kendilerinin de canını vermeye hazır olduğunu hatırlattı.