Bir kaç gündür eşinin sağlık sorunları için Ankara'da bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Nevşehir'e gelir gelmez 16 Nisan Referandum çalışmalarına kaldığı yerden start verdi.

AK Parti Derinkuyu Gençlik Kolları tarafından düzenen Genç Kürsü proğramına katılan Milletvekili GİZLİGİDER, Birlik için çağrısı yaptı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir GİZLİGİDER burada yaptığı konuşmasında; "Derinkuyu halkıyla biraraya gelerek artık particilik yok şimdi birlik beraberlik olmak vaktidir" dedi.

Gizligider, Genç Kürsü proğramında yaptığı konuşmasında, Anayasa sürecini anlattı, gecmişteki yasanan 3 aylik 5 aylik koalisyon hükümetlerini, Basbakan ile Cumhurbaskanı kavgalarını anlatti. 

Gizligider, "Sizi İzmir e dokecez diyen, yüzde 95 te alsaniz kabul etmeyecegiz diyen şahıslara da seslenerek, biteceksiniz, bu sizin son çırpınızınız, artık milletimiz sizin gerçek yüzünüzü gördü. Köylüyü hor gören, kendilerini üstün gören bu zihniyete gereken dersi Milletimiz 16 Nisan'da verecek" dedi.

Gizligider: “Evet demek için yüzlerce sebebimiz var” 

Derinkuyu'dan çok güçlü bir destek beklediklerini söyleyen Milletvekili Gizligider, “AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı, SKM başkanlığımız ve ilçelerimizin koordinasyonuyla milletvekilleri olarak, teşkilatlarımız olarak, belediyelerimiz olarak sahadayız. Tam saha, tüm vatandaşlarımıza ulaşıp, sektörlere ulaşıp 16 Nisan’da çalışmalar yapıyoruz. 16 Nisan’da güçlü bir evet için Acıgöl'den, Gülşehir'e, Kozaklı'dan Ürgüp'e, Hacıbektaş'dan Avanos'a, Derinkuyu'dan Tüm NEVŞEHİR'li halkımıza inanıyoruz ve şuana kadar ki çalışmalarda gördüğümüz Nevşehir’den çok güçlü bir evet sesi yükselecek 16 Nisan akşamı inşallah” dedi.

“Evet demek için yüzlerce sebebimiz var” 
Neden evet denilmesi gerektiğini anlatan Gizligider, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için Türkiye’de büyük bir destekle evet çıkacağına inanıyorum. Nevşehir'de, ilçeleri,beldeleri ve köylerinde yoğun bir destek var. İnşallah Türkiye’nin önünü açacak, devletin bekası için, ülkemizin daha hızlı kalkınması için aslında daha fazla demokratikleşen bir ülke için, daha az bürokratik vesayet için, askeri yargının kaldırılması için, birçok şey için evet demek için yüzlerce sebebimiz var” ifadelerini kullandı.

AÇIKGÖZ: "Devletin bekası için 'Evet'" 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, 16 Nisan referandumunda neden ’evet’ demeleri gerektiğinin ülkeye ve millete faydalarını örnekleriyle anlattı..

Açıkgöz, "Bugün Referanduma doğru yaptığımız çalışmaların durağı güzel Derinkuyu ilçesindeyiz... Hep birlikte Nevşehir, bir ve beraber Güçlü Türkiye İçin 16 Nisan'da kararımız EVET. Türkiye, bugün artık eski Türkiye değil. 16 Nisan'da vereceğiniz EVET oylarıyla eski Türkiye bir daha olmayacak. Milletimiz kazanacak. Biz, Derinkuyulu, Nevşehirli gençlerimize, tüm gençliğimize güveniyoruz. Seçilme yaşını 18 'e indirerek gençliğe güvenimizi tescilliyoruz"dedi.

Proğrama AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, ​AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Ak Parti Derinkuyu İlçe Başkanı Halil Aksüt, AK Parti Derinkuyu Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yıldırım, Partililer ve çok sayıda Derinkuyulu vatandaş katıldı.