AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Av. Ebubekir Gizligider, Milletin Adamı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gizligider açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye’nin yetiştirdiği ve ümmetin en büyük değerlerinden; siyaset, bilim ve aksiyon insanı olarak bütün İslam âlemine örnek bir hayat yaşadı. Müslümanın bilimle, fenle ve milli değerlerle nasıl bütünleşebileceğini Türkiye siyaseti özelinde bütün dünyaya gösterdi. Kurduğu siyasi partiler kapatıldı, ihtilallerle cezaevine kondu ve Türkiye Müslümanlarına yönelik yapılan son darbe 28 Şubat rezaletiyle itibarsızlaştırmaya çalışıldı. Ancak yerleşik düzenin her girişimi onu ve temsil ettiği milli – manevi değerlerle donanmış “Yeniden Büyük Türkiye” idealine sahip milyonları daha da büyüttü ve şuurunu artırdı.

Maruz kaldığı onlarca haksızlığa, kapatılan partilerine, kendisinin ve binlerce yol arkadaşının cezaevi ve işkence günlerine rağmen asla şiddete başvurmadı. Sarsılmaz imanı onu, “bir ölür bin diriliriz” anlayışıyla daha çok çalışmaya sevk etti. Hiç yorulmadı ADİL DÜZEN’i anlatmaktan, önce koalisyon ortaklıklarıyla ve nihayet 54. Hükümetin Başbakanı olarak hükümet oldu. Kısa süren başbakanlığında toplumun her kesimi nefes aldı. Ancak başta rant-faiz sarmalıyla ülkenin kaynaklarına oturmuş küçük bir azınlık başta olmak üzere uluslararası baronların ülkedeki statükocularla el ele vermesiyle acıları halen onarılmamış 28 Şubat süreci patlatıldı. Milli irade-milletin iktidarı tank gıcırtılarına onuncu yıl marşları karıştırılarak, perde önünde sahte şeyhlerin tiyatroları izletilirken inananların tek parti iktidarından beri görmediği bir zulüm ve milletin kaynaklarının bir anda bildik ceplere inmesiyle neticelenen o karanlık günlerin yıl dönümünden bir gün önce vefat etmesi ise ilginç bir tevafuk oldu. Bugün 28 Şubat 1000 yıl geri gelmemek üzere tarih oldu ama bir neslin umutlarını, hayallerini, yani hayatlarını çalan o dönemin SAVUNAN ADAMIYDI.

Dün ağır savunma sanayi derken, Milli olmak derken, kurduğu vakfa Milli Gençlik, siyasi görüşüne Milli Görüş derken, “Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir” derken ona istihza ile bakanlar, onu itibarsızlaştırmaya çalışanlar, bugün onun talebelerinin bu millet ve ümmet adına hayallerini bir bir gerçekleştirdiğini gördüğünde Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın ne büyük bir deha olduğunu bugünlerde anladılar. Sağlığında onunla istihza edenlerin, ağır hakaretlerle itham edenlerin bugünlerde onun dehasını ve büyük devlet adamlığını anar olmaları sadece ilahi adaletle anlatılabilir.

Bizlerin ve ülkemizin yönetim kademesinin çok önemli bir kısmının yetişmesinde büyük emeği olan hocamızın hayallerini bu milletin ve ümmetin selameti için gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Talebelerinden iki cumhurbaşkanı, üç başbakan, onlarca bakan ve binlerce milletvekili ülkeye hizmet etti ve hizmet etmeye devam ediyor. Allah mekânını cennet eylesin, onun gibi devlet adamlarının sayısını artırsın ve bizlere de ona layık talebeler olmayı nasip etsin. Onu seven veya saygı duyan herkesi ruhuna Fatiha okumaya davet ediyorum.

Hocam ruhun şad olsun…