Gizligider,'' Türkiye Yasakların Kalktığı,Özgürlüklerin sonuna Kadar Yaşandığı Ülkedir''

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 79. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider mesajında mesajında, Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının, birçok Avrupa ülkesine göre çok daha önce gerçekleştiğini belirtti.

Fransa ve İtalya'da 1946 yılında kadına verilen seçme ve seçilme hakkının İsviçre'de ise 1971'de verildiğine işaret eden Gizligider, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ilk olarak 18 kadın milletvekili 1935 yılında yapılan seçimlerde artık mecliste yerini almıştır. Bugün bu oran 2011 yılında yapılan seçimlerde 78 kadın milletvekili ile yüzde 14,2'ye ulaşmıştır. Cumhuriyet'imizin ilk yıllarında kadınlarımıza verilen seçme ve seçilme hakkında uygulama noktasında yaşanan bazı sıkıntılar bu sayının istenilen seviyeye gelememesinde etkendi. Herkesin bildiği gibi on dört yıl önce yaşanmış bazı acı hadiseler de bunun en bariz örneğidir. Artık Türkiye yasakların kalktığı, özgürlüklerin sonuna kadar yaşandığı bir Türkiye'dir."