Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider kapanan ve şartları uymayan belediyelerin merkez ilçe belediyelerine mahalle olmalarının her iki taraf için bir avantaj olacağını söyledi.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, kapanan ve şartları uymayan belediyelerin merkez ilçe belediyelerine mahalle olmalarının her iki taraf için bir avantaj olacağını söyledi.

Gizligider, 2 binin altında nüfusu bulunan ve belediye vasfını kaybeden beldelerin bağlı bulundukları ilçe belediyelerine mahalle olmalarının, köy olmaktan daha avantajlı olacağını belirtti.

İlçe yerleşkesine 10 kilometre mesafede bulunan beldeler ve 5 kilometre mesafede bulunan köylerin bu kapsama dahil olduğunu dile getiren Gizligider, "Bu mesafede olan yerleşim yerlerindeki ihtiyar heyeti ve belediye meclis üyelerince alınan kararla mutlaka bağlı bulundukları ilçe belediyelerine katılmak için başvuruda bulunsunlar. Bu yerleşim yerlerinin köy olmaları durumunda özel idare müdürlüklerinden hizmet alacaklar. Belediyeye mahalle olmaları durumunda siyasi otoriteden hizmet alacaklar. İnsanların kendi iradesiyle seçtiği siyasilerden hizmet alması başkadır. Bir kamu kuruluşundan hizmet almaları başkadır. Bu şartlara uyan belde ve köyler mutlaka merkez belediyeye dahil olsunlar" diye konuştu.

İlçe belediyelerinin de bu başvuruları değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Gizligider, şunları kaydetti:

"Bir belediyenin nüfusu ne kadar ise İller Bankası'ndan alacağı ödenekler o kadar artacaktır. Dolaysıyla çok nüfus çok para anlamına geliyor. Bir yöredeki gerçekleştirilen fiziki genişlik, ekonomi ve kültürel faaliyetlere kesinlikle canlılık sağlar. Kapanan ve şartları uymayan belediyelerin, merkez ilçe belediyelerine mahalle olmaları her iki taraf için bir avantaj olacak. Birleşmenin her iki tarafa kesinlikle katkısı olacaktır. Bu fırsatın değerlendirilmesi gerek. Belediyelerimiz de mutlaka bu ortamı sağlayacaklardır."