CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Hızlı Tren'in Kapadokya da Peribacalarına zarar verecek iddilarıyla başlattığı tartışmalar büyüyor. 

Nevşehir'in Merkezi Kapadokya'da STK'lardan Turzimcisine Milletvekillerden Siyasilerine kadar herkesten Gürer'e büyük tepki var...

Arasında Niğde'nin bulunmadığı için, Niğde'li vatandaşlara kendisini şirin gösterme gayreti ve sırf körü körüne muhalefet yapmak için ortaya attığı ; "Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri " Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Kapadokya Bölgesinde Peribacalarının etkilenmesi riskini iddia etmesiyle ile başlayan ardından www.fibhaber.com da yer alan Nevşehir- Niğde Hattı tartışmalar devam ediyor.  

Nevşehir siyaset ve sivil toplum kuruluşları olaya sahip çıktılar.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Hızlı Tren açıklamalarına ilk olarak Kapadokya  Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler tepki gösterdi. Ardından Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Tanrıver bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Ak Parti İl Başkanı daha ileri giderek, Kapadokya bölgesi illerinin içinde Niğde'nin olmadığını da iddia etti.

Konu ile ilgili Nevşehir sivil toplum kuruluşları da çeşitli şekilde Hızlı Tren için desteklerini belirtirken.  Hızlı Tren konusunda ses çıkmadığı gibi, Niğde'nin Kapadokya illeri arasında yer almadığı iddiaları na tepki göstermediler.  İlk kez www.fibhaber.com ile Sitemizde yer verdiğimiz tartışmalara bugün Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de katıldı. Milletvekili Ebubekir Gizligider twitter hesabından CHP ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'i hedef alan sert açıklamalarda bulundu. Gizligider'in açıklamaları Nevşehir'de takdir topladı.

NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ GİZLİGİDER'DEN SERT AÇIKLAMALAR

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer  Fethi  Gürer'in Nevşehir'den geçmesi planlanan ancak Peribacaları ve Kapadokya bölgesinin tarihi dokusuna zarar vereceği düşüncesindeki Hızlı Tren projesi hakkındaki açıklamalarına cevaben twitter hesabından verdiği yanıt şöyle; Niğde CHP Mv.nin geçtiğimiz haftaki ipe sapa gelmez, dikkat çekmeye yönelik alt yapısı ve teknik bilgisi olmayan açıklamasına cevap vermeyi gereksiz bulmuştum. Yeni bir açıklamayla Kapadokya'nın başkenti" gibi yeni bir hezeyanda bulunmuş. 100'ü aşkın ülkeden yılda 3 milyonu aşkın misafir ağırlayan ve dünyada TR'nin en çok bilinen vitrin markalarından olan bölgemiz ile Güney (Ant) bağlantısını amaçlayan hızlı tren hattı aynı zamanda inanç merkezlerini (Konya-Hacıbektaş) de bir araya getirecektir. Kapadokya'nın merkezinin neresi olduğu meselesi ise geri zeka sendromu yaşamayan vasat akıldaki her dünyalıunun malumudur. 1. Köprüye 1973'te karşı çıkan zihniyet bugün 3. Köprüye de, Kanalistanbul'a da, havalimanına da hızlı trene de karşıdır, tıpkı milletin her tür değerine geçmişte de karşı olduğu gibi Amaç dikkat çekip polemik çıkarmaksa kralını yaparız ama bizim amacımız hizmetimizle ön plana çıkmaktır.2011'de seçildiğimizde hızlı tren 2035 hedeflerinde yer alan bir taslakken bugün 2023 ve inşallah daha öncesinde kavuşacağımız ve proje ihalesi yapılmış hükümet programlarımızda da yer alan ve şehir-bölgenin çılgın projesidir. Niğde Ak parti mv.lerimizle geçen 4 yılda olduğu gibi başta tarım ve diğer ortak konularda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.Bir kez daha alternatifi olduğu günden bu yana koalisyonlara yamanmak dışında asla iktidara gelemeyen-gelemeyecek zihniyetin yerel reklam ve gündeme gelme çabasının hezeyanlarını gördük. Nevşehir ve Kapadokya sahipsiz değildir.

HİÇ KİMSE EDEBİMİZE GÜVENİP EDEPSİZLİK ETMESİN.

Allah'ın lütfu Kapadokya markasını el ele vererek daha yukarı taşırsak Niğde-Kayseri-Kırşehir ve Aksaray da aynı oranda menfaatlenecektir"dedi.   


Gizligider: ''CHP Niğde Milletvekilinin Son Hezeyanı''

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer'in Nevşehir'den geçmesi planlanan Hızlı Tren projesi hakkındaki açıklamalarına cevaben bir açıklama yaptı. İşte AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in konu ile ilgili açıklaması;

Niğde CHP Mv.nin geçtiğimiz haftaki ipe sapa gelmez, dikkat çekmeye yönelik alt yapısı ve teknik bilgisi olmayan açıklamasına cevap vermeyi gereksiz bulmuştum. Yeni bir açıklamayla Kapadokya'nın başkenti" gibi yeni bir hezeyanda bulunmuş. 100'ü aşkın ülkeden yılda 3 milyonu aşkın misafir ağırlayan ve dünyada TR'nin en çok bilinen vitrin markalarından olan bölgemiz ile Güney (Ant) bağlantısını amaçlayan hızlı tren hattı aynı zamanda inanç merkezlerini (Konya-Hacıbektaş) de bir araya getirecektir.

Kapadokya'nın merkezinin neresi olduğu meselesi ise geri zeka sendromu yaşamayan vasat akıldaki her dünyalıunun malumudur. 1. Köprüye 1973'te karşı çıkan zihniyet bugün 3. Köprüye de, Kanalistanbul'a da, havalimanına da hızlı trene de karşıdır, tıpkı milletin her tür değerine geçmişte de karşı olduğu gibi Amaç dikkat çekip polemik çıkarmaksa kralını yaparız ama bizim amacımız hizmetimizle ön plana çıkmaktır.2011'de seçildiğimizde hızlı tren 2035 hedeflerinde yer alan bir taslakken bugün 2023 ve inşallah daha öncesinde kavuşacağımız ve proje ihalesi yapılmış hükümet programlarımızda da yer alan ve şehir-bölgenin çılgın projesidir.

Niğde Ak parti mv.lerimizle geçen 4 yılda olduğu gibi başta tarım ve diğer ortak konularda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.Bir kez daha alternatifi olduğu günden bu yana koalisyonlara yamanmak dışında asla iktidara gelemeyen-gelemeyecek zihniyetin yerel reklam ve gündeme gelme çabasının hezeyanlarını gördük. Nevşehir ve Kapadokya sahipsiz değildir. HİÇ KİMSE EDEBİMİZE GÜVENİP EDEPSİZLİK ETMESİN. Allah'ın lütfu Kapadokya markasını el ele vererek daha yukarı taşırsak Niğde-Kayseri-Kırşehir ve Aksaray da aynı oranda menfaatlenecektir.